COLUMN | Tot Slot

COLUMN | Tot Slot

10 reacties 10
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Beste Arne, er is al ontzettend veel gezegd, geschreven en geroepen over jouw periode bij Feyenoord. Met enige afgunst of misschien zelfs wel angst wordt er gekeken naar de overdreven lyrische manier waarop er over jouw Feyenoord wordt gepraat. Dat is misschien wel één van de mooiste complimenten die je had kunnen krijgen. Een aanstaand Premier League (ex?)-collega die de media gebruikt om jouw prestaties te downplayen.

Wederopstanding

Met een club die op sterven na dood was drie jaar geleden streed je twee jaar met verve om het kampioenschap. Er was een bekerwinst en een Europese finale. Een club met supporters die onder de vorige trainer nog uitzinnig reageerden op een onverdiend gewonnen play-off finale om Conference League voetbal, onwetend dat we binnen een jaar in de finale zouden staan en twee jaar later ons zouden mogen melden op de Coolsingel.

Jij hebt ons geholpen om anders naar Feyenoord te kijken. Ondanks het wankele begin tegen FC Drita, die in potentie de volgende in het rijtje, UT Arad, AS Trencin en AC Wolfsberger had kunnen worden. In 36 Europese wedstrijden 17 overwinningen, negen gelijke spelen, en tien nederlagen. Geen trainer die ik bewust meemaakte gaf ons zo het gevoel dat Feyenoord er Europees weer toe doet.

Paard van Troje

Jij mocht met de erfenis van Van Geel aan de slag, een compleet uitgeholde selectie en een jeugdopleiding die op z’n gat lag. Gelukkig kon je het vertrek van Berghuis niet tegenhouden. Het vertrek van het Paard van Troje was het startschot voor een opwaartse spiraal. De verkoop van Senesi, Malacia, Sinisterra en Aursnes die zich stuk voor stuk ontwikkelden en in veel gevallen ook konden aanhaken bij hun nieuwe werkgever was de volgende stap. Om met een compleet vernieuwd elftal, steunend op Geertruida, Kökçü, Trauner en Hancko kampioen te worden.

Je gaf ons het vertrouwen dat een ritje naar Amsterdam niet altijd in een kansloze nederlaag hoeft te eindigen. Sterker nog, twee van de drie uitklassiekers gingen gewonnen. En met een 6-0 overwinning zelfs een litteken voor het leven gemaakt. Dat kunnen maar weinig trainers van Feyenoord zeggen. Zoals zoveel trainers die je voor gingen niet zoveel teweeg brachten als jij, Arne Slot, dat deed. Een selectiewaarde die ging van 100 miljoen naar 300 miljoen, is daar maar één klein voorbeeld van.

De peilers

Het scoutingsapparaat wat opgezet werd door Frank Arnesen, de visie die is ontstaan vanuit het Sportsology traject, de handelsgeest van Dennis te Kloese en jouw kennis en toewijding. Stuk voor stuk onmisbare schakels in de rehabilitatie van Feyenoord. Feyenoord is er overigens nog lang niet, het is makkelijk om aan de top te komen, maar om daar te blijven vraagt weer hele nieuwe energie. Soms moet je veranderen om jezelf te blijven en wie wij als Feyenoord zijn daar heb jij enorm aan bijgedragen.

Tot Slot

Arne bedankt voor alles, succes en wie weet tot in de Champions League!

Raymond

Lees ook