Lof voor Feyenoorder: 'Hij is de complete verdediger'

Lof voor Feyenoorder: 'Hij is de complete verdediger'

8 reacties 8
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft één van de beste seizoenen gehad van de afgelopen 50 jaar. Met een puntenaantal van 84 was het normaal gesproken in een ander seizoen kampioen geworden. Deze jaargang was er echter één team nog iets beter. 

Dat is ook te merken bij het voetballer van het jaar klassement. Het officiële klassement van 'De Gouden Schoen' zoals dat door De Telegraaf al 42 jaar wordt georganiseerd maakt gebruik van 36 beoordelaars uit de voetballerij. Zij hebben gekozen voor een top drie van Luuk de Jong, Joey Veerman en op de derde plaats David Hancko. De Feyenoorder staat ook bij Voetbal International in de top drie net als bij het Algemeen Dagblad.

Kan zo met Slot mee naar Engeland

De Slowaak kan terugkijken op een goed seizoen, ondanks het uitblijven van de landstittel. Hancko bleef met verve overeind in de Champions League en kan na de titel van vorig jaar ook de KNVB beker op zijn erelijst bijschrijven. Oud-Ajacied Peter Boeve denkt dat de verdediger toe is aan een stap hogerop: 'Hij kan zo met Slot mee naar Engeland.'

Complete verdediger

Voormalig Feyenoordverdediger Rinus Israel zette Hancko op plaats twee van beste spelers in de Eredivisie vlak achter Luuk de Jong. 'Maar niet alleen vanwege zijn verdedigen. Hancko heeft een goede inspeelpass, durft vaak mee naar voren te gaan en kan uitstekend koppen. Hij is de complete verdediger."

Lees ook