Engelse media: Welke keuzes moet Slot gaan maken?

Engelse media: Welke keuzes moet Slot gaan maken?

17 reacties 17
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Op de website van Voetbal International staat een artikel over hoe de Engelse media denken over de keuzes die Arne Slot, kersverse trainer van Liverpool FC, moet gaan maken. Wat gaat Slot doen met een aantal grote namen? Welk voetbal gaat Slot laten zien? Hoe groot is de erfenis van Jürgen Klopp?

Arne Slot vertrekt naar Liverpool, dat is inmiddels aan alle kanten bevestigd. Slot wordt daar hoofdcoach, maar geen manager. Michael Edwards is de nieuwe technisch-directeur en zal samen met Richard Hughes het technisch beleid gaan maken. Slot zal gehoord worden maar zijn stem zal minder zijn dan bij Feyenoord. Moet er nog een speler bij? Een middenvelder? Een verdediger? Wat is de wens van Slot? Sky Sports en Liverpool Echo zien vele vragen waar Slot zich over zal moeten buigen.

Een groot vraagstuk zal zijn of een aantal contracten verlengd moet gaan worden. Welke rol heeft Virgil van Dijk bij Slot? Kan Slot Mohamed Salah behouden en moet hij dat willen? En hoe zit dat met Trent Alexander-Arnold? Deze Engelse rechtsback krijgt de laatste periode wat kritiek, maar hoe belangrijk is hij voor de aantredende Slot? Al deze spelers hebben nog maar een contract voor één jaar dus Slot kan meteen aan de bak en hen betrekken in zijn plan.

Recordtransfer

The Guardian en Sky Sports zien ook dat topaankoop Darwin Núñez niet naar behoren presteert. De Uruguyaan scoorde elf keer in de Premier League, een redelijk mager aantal goals. Núñez heeft zijn verwachtingen nog niet waargemaakt. Sterker nog, John Aldridge schrijft in een column voor Liverpool Echo dat Núñez niet goed genoeg is en misschien wel verkocht moet worden. Hoe ziet de nieuwe trainer van Liverpool dit?

Gokje

Veel om over na te denken dus voor Slot. En is dat teveel voor een relatief onervaren trainer op topniveau? The Guardian denkt van niet. De krant denkt dat Slot kan slagen, mits hij aanvallend voetbal kan combineren met het inpassen van talent binnen het elftal.

Lees ook