'Dat wordt dan het nieuwe DNA van Feyenoord'

Arne Slot, de man achter Feyenoord’s recente successen, is de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool. Jürgen Klopp roemde Slot tijdens zijn afscheidswedstrijd en vandaag werd de aanstelling van Slot officieel bevestigd. In Rondo op ZiggoSport werd uitgebreid stilgestaan bij de invloed van Slot op het Nederlandse voetbal en de verwachtingen die hij zal moeten waarmaken als eerste Nederlandse trainer ooit van Liverpool.

Ruud Gullit blijft bij zijn woorden dat Arne Slot niet de fout moet maken om (te veel) spelers mee te nemen naar de Premier League: "We hebben genoeg voorbeelden van spelers gezien die het allemaal niet hebben gered." Voor Gullit was het vertrek van Slot een mooi moment in de Kuip: "Het publiek van Feyenoord gunde het hem. Je voelde dat de mensen dachten: als je dan zo'n aanbieding krijgt, ga dan maar. Dat vond ik wel geweldig om te zien."

De opvolging van Arne Slot wordt volgens Gullit wel een lastige kluif voor Feyenoord: "Natuurlijk heb je een bepaalde manier van spelen erin. Maar hij was zelf ook charismatisch en dat kun je niet zomaar vervangen. Dan moet je iemand zoeken die in diezelfde trant gaat spelen en vind maar iemand met zo'n zelfde uitstraling." Gullit denkt dat de periode Slot de club wel eens voorgoed kan veranderen: "Je moet iemand hebben die voortborduurt op wat hij heeft neergezet en dat wordt dan het nieuwe DNA van Feyenoord. Dat denk ik wel want ik had altijd het idee dat het DNA van Feyenoord niet 'klopte'. Het ging namelijk opeens allemaal over hard werken terwijl in de jaren 70 speelden ze met alleen maar technische spelers zoals Coen Moulijn, Van Hanegem, Wim Jansen allemaal technische spelers. En toch hadden mensen het over hard werken, tuurlijk, dat hoort erbij maar eerst goed voetballen."

Gullit had ook dit jaar weer genoten van het voetbal van Feyenoord : "Ik vond het voetbal dit jaar ook weer geweldig, zelfs meer punten dan vorig jaar. Alleen PSV was ongelofelijk." Edgar Davids wordt gevraagd naar een mening over de nieuwe trainer van Liverpool FC. "Ik vond het al een goede trainer toen hij bij AZ zat. Wat hij heeft laten zien ook in die wedstrijd tegen Lazio die individuele kwaliteiten hadden maar toch overklast werden. Hoe hij zich ook presenteert en met het publiek en de media om gaat dat is heel moeilijk te vervangen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten