'Interessant hoe zich dat gaat ontwikkelen'

'Interessant hoe zich dat gaat ontwikkelen'

1 reactie 1
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Slot gaat aan de slag bij Liverpool FC. Na drie succesvolle jaren in Rotterdam mag de Bergentheimer laten zien dat hij ook in de Premier League een effectieve methode van coachen heeft. In Rondo op Ziggo Sport gaan Marco van Basten, Youri Mulder, Edgar Davids en Ruud Gullit in op de uitdagingen van Slot in Liverpool.

Marco van Basten gaat er van uit dat Arne Slot een enorme impact gaat maken in Engeland: "Ik ben er van overtuigd dat hij dit ook in Liverpool gaat laten zien. Ik weet zeker dat Van Dijk ook veel meer van achteruit kan laten voetballen."

Ruud Gullit zag dat Arne Slot heeft geleerd van de confrontaties met Jose Mourinho. De Portugese coach greep de uitlatingen over Manchester City en Barcelona aan als brandstof voor zijn wedstrijden met Feyenoord: "En hij heeft ook leergeld betaald met Mourinho hè, je kunt dus niet alles zeggen en daarna is hij ook dingen anders gaan formuleren. Want de media vergrootte ook alles zo enorm uit."

Bij Feyenoord moest Slot waarde op het veld creëren en spelers naar een hoger niveau brengen. Dat zal bij Liverpool anders zijn wat toch vaker een eindstation is voor goede spelers: "Hij maakt spelers beter en je ziet de waarde van spelers ook toenemen hij is daarin heel belangrijk geweest voor Feyenoord. Dus het is interessant hoe zich dat gaat ontwikkelen."

Volgens Davids krijgt Slot geen tijd, of aanpassingsperiode in Liverpool: "Je moet er meteen staan want dat wordt verwacht bij een grote club. Alleen hij heeft wel een elftal staan hij hoeft niet alles op te bouwen. Dus het geraamte blijft staan daar hoeft hij alleen nog wat spelers aan toe te voegen. Maar net als Ruud al aangaf zou ik dat wel tactisch slim doen, want ze hebben genoeg budget."

Volgens Wytse van der Goot zal Arne Slot niet al te veel direct bij transfers betrokken zijn. De functie die Slot gaat bekleden is die van Head coach, dus geen Manager, wat betekent dat er een Sporting Director en CEO boven staan die het transferbelid gaan voeren. Volgens Youri Mulder sluit dat ook aan bij de kwaliteiten van Arne Slot die op het veld liggen: "Slot moet echt met zijn selectie op het veld staan en met de jongens aan de slag gaan om zijn voetbal erin te krijgen, het is geen trainer die a la Ferguson alleen even het veld op loopt om wat handjes te geven."

 

Lees ook