Transfer

Gouka: 'Op het hoogste niveau in de Kuip vinden ze Sahin interessant'

Sinds gisteravond wordt de naam van Nuri Sahin met regelmaat in verband gebracht met Feyenoord. Voor het Algemeen Dagblad maakt journalist Mikos Gouka een artikel waarin hij verder ingaat op de Turk, die assistent-trainer van Borussia Dortmund is.

Sahin is 35 jaar en daarmee relatief jong om hoofdtrainer te zijn. Bij Feyenoord hebben ze geen haast en willen ze zorgvuldig te werk bij het zoeken naar de vervanger van Arne Slot. Gouka weet dat er bij Feyenoord wel informatie is ingewonnen over de assistent: “Op het hoogste niveau in de Kuip erkennen ze dat Nuri Sahin ‘inderdaad heel interessant’ is als trainer. Maar ze raden af om de jonge Turk op dit moment al neer te zetten als ‘dé kandidaat’ om Arne Slot op te volgen in de Kuip.”

Sahin wil aanvallend en modern voetbal laten zien met zijn team nu, waarbij hij zelf bekend staat om de goede manier van omgaan met spelers en collega’s. Daarnaast heeft de Turkse oefenmeester als speler onder een aantal grote namen gewerkt, zoals Jürgen Klopp, Thomas Tuchel en José Mourinho. En ook bij zijn eerste klus als hoofdtrainer, bij Alanyspor, maakte Sahin indruk.

Sahin is jonger dan Robin van Persie, die een pad kiest buiten Feyenoord om meer ervaring op te doen. Volgens Gouka zou er, als Sahin de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, een ervaren kracht naast moeten: “Ervaring heeft Sahin al wel, maar in het ideale plaatje moet naast hem wel een door de wol geverfde trainer worden geplaatst. In Rotterdam zijn ze nog voorzichtig.” Gouka geeft aan dat Feyenoord wel vertrouwen heeft, maar dat er goed gekeken moet worden naar het hele plaatje.

Gouka weet meer: “Zo valt in de Kuip de naam van Albert Stuivenberg, de huidige assistent van Mikel Arteta bij Arsenal, als de man die met Sahin zou kunnen samenwerken.” Het is onbekend of Stuivenberg zou willen vertrekken uit Engeland. Daarnaast is onderhandelen met Sahin op dit moment lastig omdat zijn club de focus heeft op de finale van de Champions League.

Sahin staat bekend om zijn goede voetbalvisie en wil zelf graag hoofdtrainer worden omdat hij zichzelf niet assistent-trainer zit. Feyenoord zou, volgens Gouka, ook gekeken hebben naar Nederlandse opties. Hierbij zijn Pascal Jansen, Joseph Oosting, Rogier Meijer en Mark van Bommel bekeken. Maar de voorkeur, aldus Gouka, gaat uit naar een buitenlander die op hoog niveau gespeeld heeft.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten