'Ayase Ueda was bij alle cruciale momenten betrokken voor Feyenoord'

Feyenoord won gisteren van NEC Nijmegen. Calvin Stengs, Yankuba Minteh en Ayase Ueda maakten de doelpunten. Voor één Feyenoorder is er plek in het elftal van de week van De Telegraaf die meetelt voor het voetballer van het jaarklassement, deze week samengesteld door Mario Been. 

Ueda wordt door Been in de spits gezet. "Ayase Ueda was bij alle cruciale momenten betrokken voor Feyenoord", begint Been. Daarmee doelt hij op de assist op Yankuba Minteh, rode kaart die Bram Nuytinck kreeg toen hij hem onregelementair afstopte en de zijn goal. "Deze Ueda is er eentje die steeds bruikbaarder wordt voor Feyenoord en bij wie je toch wel mogelijkheden ziet."

Ueda

Voor Ueda is het een seizoen die zich vooral in de schaduw van Santiago Gimenez bevindt. De goedlachse Japanner moet het vooral met invalbeurten doen, maar de laatste drie wedstrijden is hij basisspeler en beschaamt hij dat vertrouwen niet. De aanvaller scoorde drie keer en gaf een assist. Daarnaast is hij volgens zijn medespelers altijd aanspeelbaar, wat erg belangrijk is in het huidige voetbal. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten