'In een felle partij kreeg hij een tik op zijn bovenbeen'

'In een felle partij kreeg hij een tik op zijn bovenbeen'

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt vanmiddag de 33e competitiewedstrijd van het seizoen. Voor Feyenoord staat er niet veel meer op het spel, in tegenstelling tot tegenstander NEC. De Nijmegenaren kunnen nog stijgen naar de vijfde plaats, wat voorronde Europa League betekent.

Arne Slot blikte voor aanvang vooruit op de wedstrijd. “Er zijn een paar jongens die een jaar lang heel hard gewerkt hebben, maar wat minder op het veld stonden. Lopez is een speler die ook naar de Copa America toe gaat, en een paar jongens die gewoon heel graag fit willen blijven voor de wedstrijd”, aldus Slot tegen ESPN. “Daar komt ook bij dat we een hekel hebben aan verliezen, dus wij veren voldoende om vandaag hopelijk een goede wedstrijd te gaan spelen.”

Slot geeft vandaag een basisplaats aan Thomas van den Belt. “Hij heeft zich, vind ik, heel goed ontwikkeld. Niet voor jullie zichtbaar omdat hij weinig minuten heeft gemaakt, maar op de trainingen zie ik dat wel. Maar het gaat er altijd om dat hij dat in de wedstrijden ook kan laten zien”, aldus Slot.

Quinten Timber en Santiago Gimenez zijn er vanwege blessures niet bij vandaag. Slot gaf uitleg over de ernst van de blessures. “Quinten sowieso niet ernstig. Afgelopen woensdag in een felle partij kreeg hij een tik op zijn bovenbeen/knie, waardoor vandaag net te vroeg kwam. Santiago had wat last van een spier, waarvan ook gedacht wordt dat dat misschien volgende week zondag genoeg is om weer te kunnen spelen. We zijn ook een beetje afhankelijk van hoe dat in de komende dagen verdergaat.”

Lees ook