DE TEGENSTANDER | Driemaal scheepsrecht voor NEC?

Op zondag 12 mei, moederdag, staat voor Feyenoord de 33e en één na laatste speelronde van de Eredivisie op het programma. De ploeg van Arne Slot reist af naar Nijmegen voor de derde confrontatie dit seizoen tegen NEC. De eerdere ontmoetingen waren spannend: een 2-2 gelijkspel in De Kuip waarbij Feyenoord heerste maar de overwinning niet kon verzilveren, en een 1-0 zege in de bekerfinale waar het verschil minimaal maar beslissend was.

Europees voetbal in zicht

Hoewel de titelrace buiten bereik is, heeft Feyenoord nog steeds de mogelijkheid om het puntenaantal van vorig seizoen te overtreffen. Dit vereist een overwinning in De Goffert, een stadion waar NEC dit seizoen bewees een geduchte tegenstander te zijn. NEC's indrukwekkende prestatie tegen PSV, als enige de Eindhovense ploeg te verslaan, benadrukt hun kracht, wat de wedstrijd tegen Feyenoord interessant maakt. NEC, onder leiding van de getalenteerde Rogier Meijer, heeft nog zicht op Europees voetbal en kan, met Ajax in het vizier op de vijfde plaats, nog verrassen.

De aanval van de Nijmegenaren wordt geleid door Koki Ogawa, die al 10 keer het net vond. Tjaronn Chery, ondanks een wisselvallige start sinds zijn komst in de winter, bewees zijn waarde door matchwinnaar te zijn tegen Excelsior. Cillessen is de onbetwiste nummer één in de goal en heeft zijn waarde dit seizoen meermaals bewezen. Achter zijn naam stond lange tijd een vraagteken, maar hij lijkt de wedstrijd te gaan halen. Dat geldt niet voor Sandler en Van Rooij die geblesseerd zijn.

Historische prestaties

Historisch gezien heeft Feyenoord een goede track record tegen NEC. Van de 97 ontmoetingen won Feyenoord er 61, verloor er 17 en speelden ze 19 keer gelijk. Met 199 doelpunten tegenover 104 van NEC toont Feyenoord vaak dominante vorm, vooral thuis. Echter, de uitdaging blijft groot in uitwedstrijden zoals deze. De grootste uitoverwinning van Feyenoord tegen NEC staat op 0-5(1968), terwijl de zwaarste uitnederlagen onder andere een 5-1(1982) verlies omvatten. Sindsdien werden maar een handvol wedstrijden met meer dan drie goals verschil beslist en blijken de Nijmegenaren dikwijls een zware kluif voor de Rotterdammers. 

Vermoedelijke opstelling:

Cillessen, Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper; Sano, Chery, Baas; Ogawa Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten