'Feyenoord zou een bijzonder type binnenhalen'

Eerder werd al bericht dat Dick Schreuder een mogelijke opvolger van Arne Slot kan zijn, volgende de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. Maar Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee weten nog meer te vertellen over mogelijke trainers.

Van der Kraan weet dat technisch directeur Dennis te Kloese zijn vakantie al gehad heeft: ‘Dennis te Kloese gaat niet meer tijdens de transferwindow op vakantie, dus hij ging nu meteen na de bekerfinale op vakantie.’ Hierdoor is mogelijk een ander wat later opgestart rondom de vervanging van Slot. De naam van Schreuder is al vaker genoemd, maar daar zou een flink prijskaartje aan vast zitten.

Driessen ziet ook nog andere zaken die bekeken moeten worden: ‘Het is wel iemand die geen ervaring heeft.’ De journalist legt verder uit: ‘Anderhalf jaar bij Zwolle zegt nog niet zoveel.’ Schreuder deed het bij de amateurs goed en nu in Spanje ook. Maar toch is Driessen kritisch: ‘Het is wel een man dier zich overal behoorlijk laat gelden, dus Feyenoord zou wel een bijzonder type binnenhalen.’

Andere kandidaat

Toch oriënteert Feyenoord zich breed, door middel van een data-onderzoek. Te Kloese heeft dat onderzoek uitgezet. Van der Kraan weet daar meer over: ‘Hij (Te Kloese, red.) kijkt naar de persoon, naar het karakter, maar ook naar wat mensen presteren met welk materiaal en hoeveel kansen ze creëren.’ Hierdoor komt ook een andere veelgenoemde naam weer naar boven, Marino Pusic. ‘Pusic is mega populair bij de spelers en dat kan helpen’, zegt Van der Kraan. Echter presteert Shakhtar Donetsk zou goed én krijgt Pusic zo’n uitstekend salaris daar, dat het wel eens lastig zou worden om de oud-assistent terug naar Rotterdam te krijgen.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten