Slot geeft jonge fan moed: 'Het heeft veel meer impact dat hij dat gezegd heeft, dan dat wij dat zeggen'

Feyenoordspelers en Arne Slot hebben afgelopen zondag Mats Rijsdijk verrast. De 11-jarige jongen kreeg handtekeningen op zijn zwarte shirt van Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh, Santiago Gimenez en Quinten Timber, ook Arne Slot zet zijn handtekening en raakt aan de praat met de jongen, die uitlegt dat hij kanker heeft.

Mats blijkt na veel buikpijn gediagnostiseerd met een zeldzame vorm van kanker en is direct geopereerd in de twee weken voorafgaand aan de wedstrijd en krijgt chemo. Slot lijkt er van geschrokken, maar bezorgt de jongen de dag van zijn leven. "Slot zei dat ik door moest zetten. Dat het allemaal goed zou komen", zegt Mats "En hij vroeg of ik mee de kleedkamer in kwam", aldus de jonge jongen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zijn vader vertelt het verhaal van Mats. De buurman van het gezin heeft twee businessseats bij Feyenoord en vroeg direct nadat het bekend was of ze zijn kaartjes wilden voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Mats genoot zichtbaar. In de kleedkamer biedt Gimenez hem aan om 19 mei mee het veld op te lopen, maar vooral de woorden van Slot maken indruk, die aangeeft dat de jongen moet volhouden en strijden. "Het heeft veel meer impact dat hij dat gezegd heeft, dan dat wij dat zeggen."

Laatste thuiswedstrijd

Gimenez heeft hem aangeboden om mee te lopen tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat is door behandeling niet mogelijk voor Mats, maar Feyenoord gaat altijd mee naar het ziekenhuis.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten