'Dan denk ik dat je een betere eerste spits moet hebben'

Bij Studio Voetbal op NPO 1 is de wedstrijden tussen Feyenoord en PEC Zwolle besproken, die door de Rotterdammers zonder al te veel moeite met 5-0 werd gewonnen.

"Komt endelijk een beetje los, Giménez", is de eerste reactie van de presentator Van Ramshorst op de samenvatting van de wedstrijd. "Ja, dat mag ook eindelijk", reageert oud-Feyenoord Pierre van Hooijdonk. "Hartstikke leuk voor hem dat hij nu toch nog twee goals maakt", aldus Pi-Air.

Ueda een goede vervanger van Giménez?

Op de vraag van de presentator of Ayase Ueda een goede vervanger zou zijn voor Santiago Giménez, mocht de Mexicaan na dit seizoen vertrekken bij Feyenoord is Van Hooijdonk duidelijk in zijn mening. "Als je Champions League gaat spelen zoals Feyenoord, dan denk ik dat je een betere eerste spits moet hebben."

Van Hooijdonk geeft wel aan dat Ayase Ueda nog niet al te veel speelminuten heeft gemaakt sinds zijn komst naar Feyenoord, maar dat de Japanner de kansen die hij heeft gekregen onvoldoende heeft weten te benutten. 

Jeroen Stekelenburg vraagt zich hardop af of Feyenoord die betere eerste spits wel kan betalen. "Ligt er aan hoe creatief je bent", reageert Van Hooijdonk. "Hier hebben ze best veel voor betaald", doelt de oud-Feyenoorder op de Japanse international. "Maar dat wil niet zeggen dat er betere spitsen rondlopen die je voor minder kan krijgen."

Op de stelling van Jeroen Stekelenburg dat Ueda tien wedstrijden in de basis moet beginnen en dan wellicht in een betere ritme komt is Van Hooijdonk stellig: "Ik vind het best een groot risico." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten