Slot: 'Een ideale aanloop naar het EK is het in ieder geval zeker niet'

Feyenoord maakte vrijdagmiddag via de website bekend dat Mats Wieffer dit seizoen niet meer in actie gaat komen voor de Rotterdammers. Het is nu de vraag of de middenvelder het EK voetbal van deze zomer zal gaan halen.

Trainer Arne Slot ging vrijdag in op de situatie rondom Wieffer. Slot kreeg de vraag of hij nu vreest dat de middenvelder ook het EK voetbal zal moeten gaan missen. 'Ik zou zelf het woord vrezen niet gebruiken', zegt Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Als hij niet fit is tot het einde van het seizoen en daarna moeten ze gaan beoordelen hoe fit hij dan nog kan zijn, dat is niet een heel positief signaal. Ik kan niet bepalen voor Mats of de bondscoach, en ook niet in de lichaam kijken hoe de komende weken qua herstel er exact uit gaat zien. Een ideale aanloop naar het EK is het in ieder geval zeker niet.'

Wieffer raakte geblesseerd in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC Nijmegen. Daardoor mist de middenvelder de finale, en speelde hij ook vorige week donderdag in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet. Wieffer is dit seizoen belangrijk voor de Rotterdammers. Hij speelde dit seizoen 42 wedstrijden. Daarin wist hij zes keer te scoren, en gaf hij vier assists.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten