'Ik heb me er echt wel over verbaasd'

Feyenoord lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Arne Slot. De oefenmeester lijkt te vertrekken naar Liverpool, waarmee Feyenoord een overeenstemming heeft bereikt over een financiële vergoeding. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka naar de tendens rondom de mogelijke overgang van Slot. 

Gouka verbaasd zich vooral over de vele uitlatingen van mensen die dachten dat Slot niet bij een topclub zou uitkomen. "Ik heb me er echt wel over verbaasd dat er zoveel mensen zijn die dachten dat hij maar in de subtop terecht zou komen", aldus Gouka die genoeg kenners heeft gesproken en weet hoe hij erop staat in Europa. Toch zijn er ook kritische geluiden van Jamie Carragher. "Hij roept dan hoe kan je een trainer van een club nemen die negen punten achterstaat op de koploper. Ik vraag me dan echt af of hij wel eens buiten de grenzen kijkt van Engeland. Hoe Feyenoord presteerde in Europa bijvoorbeeld."

Toch blijft er verbazing. Er zijn genoeg 'kenners' en ook mensen bij het Algemeen Dagblad die eigenlijk dachten dat Slot niet op zo'n niveau zou uitkomen. "Vorige week riepen we nog hij naar Brentfort of Nottingham Forrest zou gaan. Toch voelde je wel aan dat er een topclub ging komen."

Assistenten

Toch sijpelt er ook wel wat kritiek door. Er zijn mensen die roepen, hij neemt al zijn assistenten mee. "Sipke Hulshoff en Ruben Peeters gaan mee. Ook Etiënne Reijnen lijkt mee te gaan, maar die heeft geen trainersdiploma's dus die heeft een ander soort functie." Gouka vindt dat we er niet zo zwaar aan moeten tillen. "Je ziet dat een nieuwe trainer ook weer zijn eigen assistenten meeneemt, zo gaat dat in het voetbal, anders zit je weer opgescheept met die mensen. Dat zie je een beetje met Hedwiges Maduro nu bij Ajax."

Voor Hulshoff lijkt er wel een klein probleem te ontstaan. Hulshoff is naast assistent van Arne Slot ook assistent van bondscoach Ronald Koeman, maar de vraag is Liverpool daar in mee wil. "De voorbereiding begint toch eerder dan het EK is afgelopen, het is maar de vraag of Liverpool dan goedkeurt dat hij later aansluit. Anderzijds is het ook de vraag of hij dat zelf wil. Als hij direct naar Liverpool gaat ontstaat er wel een probleem bij Oranje, hij heeft toch meegedacht in de tactische keuzes en de trainingen."

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten