Bijlow: 'Dat was natuurlijk mentaal een zware klap'

Donderdag heeft Feyenoord de punten weten mee te nemen naar Rotterdam uit Deventer. Feyenoord wist van Go Ahead Eagles te winnen met 1-3. Na een lange blessure stond Justin Bijlow weer onder de lat. Na de wedstrijd stond hij ESPN te woord.

‘Gelukkig pak ik hem en kunnen we die pot gewoon uitspelen’, vertelt Bijlow in de nabeschouwing die te zien is op ESPN. Bijlow pakte in het laatste kwartier van de wedstrijd nog een moeilijke bal en wist zo te voorkomen dat Go Ahead Eagles weer terug kwam op 2-3.

Bijlow was er na lange tijd weer bij. Na een kuitblessure stond de doelman al sinds begin februari langs de kant. ‘Dat was natuurlijk een mentaal zware klap, de eerste twee weken vond ik vooral erg moeilijk, toen mocht ik ook niets’, legt Bijlow uit. Deze klap heeft de Feyenoord doelman niet alleen verwerkt. ‘Gelukkig heb ik een geweldige familie, een vriendin en een kindje die mij er doorheen slepen. Goede vrienden en bij Feyenoord hebben ze mij er echt doorheen gesleept’, legt Bijlow uit na de wedstrijd. 

Toen Bijlow uitviel in de wedstrijd tegen AZ, werd er direct gesproken over het EK, dat aankomende zomer gespeeld zal gaan worden in Duitsland. Nu Bijlow weer op het veld staat, wordt er gevraagd hoe hij dit heeft ervaren. ‘'Niet per se het EK, ik wil gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen’, legt Bijlow uit. ‘Zoals de bekerfinale.

Vandaag verving  Bijlow de wisselkeeper Timon Wellenreuther, die ook aan een goede reeks bezig was bij het eerste van Feyenoord. Hij hield zes wedstrijden op rij zijn doel schoon. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten