'Ik denk dat Arne Slot een exceptionele trainer is'

De kans dat Arne Slot naar Liverpool gaat vertrekken lijkt inmens groot. De club van Virgil van Dijk zoekt een nieuwe trainer en heeft zich officieel in Rotterdam gemeldt. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op te interesse en wat Slot nou zo'n goede trainer maakt. 

Gouka schetst eerst het verloop, maandag liet Te Kloese nog weten dat hij niet kon bedenken dat Arne Slot zou vertrekken. “Dinsdag meldt Liverpool zich officieel in Rotterdam met de mededeling dat ze woensdag of donderdag met een bod zouden komen ik weet niet zeker of dat er al is beland”, aldus Gouka. Daarmee lijkt een vertrek van Slot wel aanstaande. “Ja normaal gesproken wel, Feyenoord weet dat ze dit hem niet kunnen ontnemen. Er moet dan alleen wel aan de voorwaarden worden voldaan.”

Slot hoopt waarschijnlijk wel dat het snel wordt afgerond. “Ik denk ook dat hij duidelijk heeft gemaakt dat het niet zo circus moet worden als vorig seizoen”, aldus Gouka, waar Etienne Verhoeff oppert dat het misschien wel voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles rond moet zijn, omdat er vragen over gaan komen. “Ik denk dat dat een beetje te kort dag is. Dinsdag melden, woensdag een bod en dan donderdag rond, dan moet het bod wel heel goed zijn”, zegt Gouka die weet dat Slot vragen gaat krijgen. “Slot kennende is die altijd vrij open hij wimpelt nooit vragen af. Hij bedenkt altijd heel goed wat hij wel en niet kan zeggen.”

Gouka snapt wel dat Liverpool bij Feyenoord uitkomt en dat de kans van slagen voor Slot groter is dan voor Erik ten Hag. “Ik denk dat Arne Slot een exceptionele trainer is . Hij heeft denk ik alle facetten die je nodig hebt om een goede trainer te kunnen zijn. Dat baseer je op wat je ziet, dat baseer je natuurlijk ook al hoe die zich presenteert, maar dat baseer je vooral op wat mensen zeggen die met hem gewerkt heb. Als je spelers spreekt die onder hem gewerkt hebben of ze nou opgeklommen zijn of afgevloeid zijn, ik kan me niemand herinneren die je slecht woord over hem spreekt.”

Gouka gaat nog even door met de lofzang die spelers over Slot hebben. “Ik heb inmiddels zoveel spelers gesproken die zeggen de manier waarop ik naar voetbal kijk voordat ik met Slot werkte nadat ik met Slot werkte is compleet anders.”

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten