'Liverpool FC wil Slot als vervanger van Klopp'

'Liverpool FC wil Slot als vervanger van Klopp'

150 reacties 150
Bron: The Times
Foto: VK Sportphoto

Volgens The Times hoopt Liverpool FC op Arne Slot als vervanger van Jürgen Klopp. Slot is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord en wist afgelopen zondag zijn tweede prijs te winnen bij de Rotterdammers.

Klopp stopt aan het einde van dit seizoen bij de ploeg van onder meer Virgil van Dijk. Vorig seizoen kon Slot ook al de overstap maken naar de Premier League, maar tot een deal kwam het toen niet.

Er zouden zelfs al gesprekken zijn geweest tussen Slot en Liverpool FC, zo schrijft 1908.nl. Het contract met de succesvolle trainer van Feyenoord loopt nog tot medio 2026. Aangezien er dit seizoen nog geen afkoopclausule in het contract zit, en volgend seizoen wel, kan het interessant zijn om te luisteren naar de aanbieding van de topclub uit de Premier League.

Slot begon in de zomer van 2021 als trainer van Feyenoord. Hij was daarvoor werkzaam als hoofdtrainer van AZ. Bij Feyenoord begon hij meteen goed. De Rotterdammers behaalden in de finale van de Conference League, die uiteindelijk werd verloren van AS Roma. Het jaar daarop behaalde Feyenoord de titel, waardoor het dit seizoen Champions League voetbal mocht spelen. De ploeg van Slot maakte indruk, maar wist niet te overwinteren in het miljoenenbal. Dit seizoen lijkt Feyenoord tweede te worden, waardoor het ook volgend seizoen zeker is van groepsfase van de Champions League. Zondag wist Feyenoord voor de veertiende keer de KNVB beker te winnen.

Klopp is erg succesvol geweest bij Liverpool FC. Hij maakte in oktober 2015 de overstap naar de club die uitkomt in de Premier League. Hij won daar de Champions League, de FIFA World Club voor teams, de UEFA Super Cup. Verder werd hij één keer Engels Kampioen, won hij één keer de Engelse beker, twee keer de Engelse League Cup en één keer de Engelse Supercup.

Lees ook
'Nog drie topclubs geïnteresseerd in Slot'
Transfer

'Nog drie topclubs geïnteresseerd in Slot'

Lees ook