Drietal namen wordt genoemd voor opvolging Slot: 'In alle rust doet die man het uitstekend'

De geruchtenmolen rondom het vertrek van Arne Slot naar Liverpool FC draait op volle toeren. Ondanks dat Slot nog altijd trainer van Feyenoord is, wordt er nu al gespeculeerd over zijn opvolger. Bij Vandaag Inside op SBS6 gingen René van der Gijp en Johan Derksen woensdagavond in over zijn mogelijke vertrek en potentiële opvolgers.

Van der Gijp voorspelt dat het een moeilijk klus wordt voor Slot om Jurgen Klopp te vervangen bij Liverpool FC. “Iedereen die een trainer verving die als Jezus bevorderd was, zoals Klopp, Guardiola, Mourinho in zijn beste tijd, Ferguson en Foppe de Haan in het klein, heeft zich stukgebeten.”, aldus Van der Gijp. “Behalve Guardiola die Jup Heynckes verving.” Derksen geeft aan dat Arne Slot ertoe in staat is om wel een succes te worden. “Slot heeft Dick Advocaat overtroffen. Toen Slot kwam heeft hij laten zien dat het op een andere manier beter kan.” Van der Gijp deelt die mening niet. “Klopp is zit negen jaar bij Liverpool FC. Die is Jezus daar. Iedereen gaat ook weg, zoals Van Dijk en Salah.”

Ook passeren diverse namen de revue om Slot te vervangen mocht het tot een vertrek komen. “Ron Jans, als je in Nederland zoekt”, zegt Derksen. “Jans heeft het bij FC Twente ontzettend goed gedaan en doet het nu goed bij FC Utrecht. Daarnaast is het ook een rustige man.” Van der Gijp ziet bij een aanstelling van Jans een rol weggelegd voor een Feyenoord-icoon. “Dan zou ik zeggen: Ron Jans met Van Persie. Laat die Van Persie maar lekker twee jaar met Ron Jans meelopen. Dat is beter dan het slangenkuil bij sc Heerenveen.”

Ook wordt de naam Joseph Oosting genoemd, waar Feyenoord volgens eerdere berichtgeving van De Telegraaf interesse in heeft als opvolger. Derksen: “We moeten ook die trainer van FC Twente in de gaten houden. In alle rust doet die man het uitstekend.” Van der Gijp is lovend over hoe Oosting presteert in zijn eerste jaar bij de Tukkers. “Wij dachten dat Jans het uitstekend deed, maar die jongen is op dezelfde voet verder gegaan. Dat is knap.”

Tot slot noemt Derksen ook de naam Alex Pastoor. De trainer van Almere City FC heeft aangegeven na dit seizoen weg te gaan bij de promovendus. “Die trainer van Almere City FC heeft het ook goed gedaan”. zegt Derksen. “Daarvoor presteerde hij niet heel goed, maar hij doet het uitstekend bij Almere.”

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten