'Het is een klus van jewelste'

'Het is een klus van jewelste'

28 reacties 28
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt Arne Slot kwijt te gaan raken. De oefenmeester staat in de belangstelling van Liverpool FC. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Sjoerd Mossou zijn licht erover schijnen. 

Waar kijkt Slot volgend jaar voetbal? “Ik denk dat hij alles kijkt, als je bedoelt wat hij op de bak zit dan denk ik de Premier League”, aldus Mossou. Slot vertrekt waarschijnlijk, omdat het een bijzondere club is. Ondanks dat hij ook bij Feyenoord kan blijven. “Of komt er een club uit de categorie daar kun je geen nee tegen zeggen, daar kunnen we Liverpool natuurlijk wel tot rekenen.”

Mossou kijkt uit naar Slot in Engeland. “Het zou natuurlijk geweldig zijn. En een hele moeilijke klus om Jürgen Klopp op te volgen”.’, aldus Mossou die het wel een prachtige klus zou zijn voor Slot. “Dat hij de capaciteit heeft is duidelijk. Dat hij het zou kunnen communicatief en tactisch daar zijn we het wel over eens.”

Mossou weet dat het geen uitgemaakte zaak was dat een ploeg als Liverpool zou komen. Toch heeft hij wel de capaciteit. “Je hoeft alleen maar naar de Feyenoord elftallen van de laatste drie jaar te kijken. In het eerste jaar was het elftal kwalitatief minder, maar speelde al heel herkenbaar en haalde ze de finale van de Conference League. Daarin zag je al heel erg wat Slot wil, maar hij is ook in staat andere tactieken toe te passen en om wedstrijden te doen kantelen.”

Als Slot vertrekt moet er een vervanger worden en dat zijn grote schoenen om te vullen. “Nee dat is helder. Het is wel zo dat het Feyenoord de afgelopen vijf jaar op heel veel terreinen een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. De club had een achterstand, maar die is ook op heel veel gebieden wel rechtgetrokken. Dat is niet alleen door Slot gekomen. Die verandering is al eerder te weeg gebracht.”

Mossou denkt dat het voor de opvolger niet makkelijk wordt. “Als trainer kun je fantastisch werken bij Feyenoord om hem te evenaren of wordt lastig. Daarbij plaats ik wel de kanttekening dat er meer middelen beschikbaar zijn. Twee jaar oprij Champions League zorgt voor meer geld om te investeren.”

Lees ook
'Liverpool FC wil Slot als vervanger van Klopp'
Transfer

'Liverpool FC wil Slot als vervanger van Klopp'

Lees ook
Te Kloese reageert: 'We wachten het af'
Nieuws

Te Kloese reageert: 'We wachten het af'

Lees meer over
Lees ook