Slot langer in Rotterdam: 'Of het gaat gebeuren waag ik te betwijfelen'

Feyenoord lijkt bijna uitgespeeld voor dit seizoen en dan beginnen de geruchten over spelers en de trainer ook weer de kop op te steken. In de AD voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Johan Inan zich uit over een mogelijk vertrek van Arne Slot. 

Slot zelf heeft aangegeven bij de juiste club open te staan voor een vertrek. Lutsharel Geertruida vindt dat Slot moet blijven en Dennis te Kloese zei dat hij verwacht dat Slot blijft bij Feyenoord. "Of het gaat gebeuren waag ik te betwijfelen. Als ik Slot hoorde na de bekerfinale liet hij openlijk blijken dat hij openstaat voor een vertrek", analyseert Inan de uitspraken van Slot. 

Bij Feyenoord lijkt er weer een grote verandering aan te komen deze zomer, steeds meer spelers worden aan een vertrek gelinkt. "De vraag is of Slot daar van gaat profiteren. Als je de selectie van PSV vergelijkt met die van Feyenoord, dan zijn er bij PSV veel minder spelers met een vertrekwens. Slot weet ook al dat hij waarschijnlijk meer moet gaan bouwen dan zijn collega in Eindhoven Peter Bosz. Oftewek dat hij een nog grotere inhaalslag moet maken met het gat dat er al is."

Er lijkt een heuse trainerscarrousel op gang te gaan komen. Liverpool, Barcelona en Bayern München zoeken een nieuwe trainer. "Ik verwacht niet dat Slot bij een van deze clubs uit komt, die stap lijkt toch echt te groot, maar onderin de Premier League of de middenmoot zou toch een hele mooie stap kunnen zijn. Hij is een hele berekende trainer en weet heel goed wat haalbaar is met clubs." Etienne Verhoeff oppert nog dat Roberto de Zerbi mogelijk naar een topclub gaat. "Dat betekent dat Brighton vrij komt, die staan tiende in de Premier League, dat zou een mooie stap kunnen zijn", aldus Verhoeff. "Dat vind ik nog niet zo'n gekke gedachte", besluit Inan. 

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten