'Als de bookmakers je al als topkandidaat bij Liverpool zetten...'

Tegen NEC wist Feyenoord beslag te leggen op de TOTO KNVB-Beker. Bij Veronica Offside gaan de heren in op de wedstrijd, maar ook op de carrière van Arne Slot. Bij Feyenoord was één van de uitblinkers Quinten Timber, zo wordt beweerd tijdens Veronica Offside, het voetbalpraatprogramma op Veronica.

Met de blessure van Mats Wieffer en Frenkie de Jong is Wesley Sneijder groot pleitbezorger van Quinten Timber op het middenveld van Oranje. "Ik ben gecharmeerd van Timber, die heeft Feyenoord wel bij de hand genomen. Dan heb ik het over de tweede helft toen was hij fantastisch. Nu mogen we van alles van hem verwachten, maar aan het begin van het seizoen was hij echt nog niet zo ver. Hij heeft zichzelf door ontwikkeld."

Rol Slot en ontwikkeling Timber

Wim Kieft zegt met een knipoog: "Maar Wieffer is ook wel een stuk beter geworden, dat zou wel eens aan die trainer kunnen liggen of niet?" De kwaliteiten van Slot worden besproken door John van den Brom. "Spelers ontwikkelen zich altijd bij een goede trainer. En ik denk dat Arne daar zeker goed bovenop zit. Je zag bij Timber dat hij nog even moest wennen na zijn overstap van Utrecht, aan de manier van spelen en de minuten die je krijgt. Een geweldige middenvelder die zeven goals scoort op die positie."

John van den Brom werkte samen met Arne Slot en Pascal Jansen bij AZ en haalde tweemaal de bekerfinale, die hij twee keer verloor. Over zijn ervaring met Slot zegt Van den Brom: "Waar hij erg goed in is, vind ik dat hij elke dag het maximale uit de dag wil halen. Dat kan zijn op de training, of voor de voorbereiding om beelden erbij te zoeken. Dat inspireert. Hij zocht dan beelden van Manchester City en dat gaf dan de spelers weer een goed gevoel om vergeleken te worden met die spelers."

Veel belangstelling voor Slot

Arne Slot staat inmiddels in de belangstelling van verschillende clubs, volgens de geruchten. John van den Brom doet een voorspelling: "Ik denk niet dat hij voor een Johan Cruijff Schaal bij Feyenoord blijft, maar als de absolute top komt (Bayern, Liverpool, Barcelona) dan gaat hij wel weg." Martijn Krabbendam weet wel daar wel wat over te melden: "Die gaan komen. Als de bookmakers je al als topkandidaat bij Liverpool zetten. Dan kun je er wel van uit gaan dat het serieuze vormen aan begint te nemen. De bookmakers zijn toch wel vaak goed op de hoogte."

Krabbendam, journalist van Voetbal International geeft een kijkje in de interesse van afgelopen jaar: "Hij heeft vorig jaar gesproken met Tottenham en Crystal Palace al zegde hij die laatste gelijk af. Er was ook een Spaanse club die zich gemeld heeft. Maar voor clubs als Brentford komt hij z'n bed niet uit." De clubwatcher gaat er van uit dat men er binnen Feyenoord vrede mee kan hebben als een topclub zich meldt: "Als Liverpool zich daadwerkelijk meldt dan heeft iedereen bij Feyenoord daar wel begrip voor als hij gaat." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten