Van Basten: 'Ik vind hem een verrijking voor het Nederlandse voetbal'

Van Basten: 'Ik vind hem een verrijking voor het Nederlandse voetbal'

2 reacties 2
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord is gekroond als bekerwinnaar door NEC te verslaan in de finale in de Kuip. De wedstrijd was door het goed georganiseerde NEC een stroeve wedstrijd. Volgens de analisten van Rondo, het voetbalpraatprogrmma uitgezonden op Ziggo Sport, was het de individuele kwaliteit dat de doorslag gaf.

Timber grote man bij Feyenoord

Theo Janssen had overall niet genoten van de bekerfinale. "Voor mij maakte vooral Timber het verschil in de tweede helft. Ik vond het een matige wedstrijd uiteindelijk en alles wat er buiten het veld gebeurde. Ik vond het ook geen goede sfeer." Janssen gaat verder over het spel van de middenvelder: "Timber doet alles op honderd procent, de duels die hij aan gaat, een paar steekballen gegeven. Had ook nog de kans om hem zelf binnen te schieten, van afstand. Hij zit overal tussen en is echt super sterk. Wim Jonk zag de wedstrijd ook en denkt dat Timber een cruciale rol heeft gespeeld in de overwinning: "Feyenoord had dat ook wel nodig want je zag dat zie niet door die organisatie heen kwamen. Zonder hem was het waarschijnlijk niet gelukt."

Waar ligt het plafond van Arne Slot?

Arne Slot prijst zich waarschijnlijk gelukkig met de krachtpatser zo denken de heren. De trainer is vervolgens ook onderwerp van gesprek: "Ik ben benieuwd wat hij wil want in Nederland heeft hij niks meer te winnen. Ja de Johan Cruijff Schaal maar wie ziet dat als prijs. Er is niks aan verbonden." zo stelt Theo Janssen. Boulahrouz denkt dat er voor Slot alleen op het hoogste podium nog wat te halen valt voor Slot bij Feyenoord en dat hij meer kwaliteit verdiend in zijn selectie: "Dat zit hem alleen in het Europees succes. Tegen Atletico en Lazio heeft hij aangetoond met bepaalde spelers goed voetbal te kunnen spelen. Maar ik denk dat als je goede voetballers kan koppelen aan hem als trainer dat hij daarmee nog verder kan komen en ik denk dat dat het enige is wat er bij hem nog ontbreekt."

Wim Jonk geeft hoog op over de kwaliteiten van Arne Slot. De voormalig trainer van onder andere FC Volendam zegt over zijn kwaliteiten en de geruchten over Liverpool: "Wat een goede trainer zoals Klopp en Guardiola kenmerkt is dat ze een club echt een gezicht hebben gegeven. Dat zie je nu bij Feyenoord ook, hij heeft een goede staf om zich heen, wat dat betreft zou ik dat wel zien zitten, zeker bij een club als Liverpool."

Van Basten lyrisch over Slot

Marco van Basten gebruikt het podium om nog maar eens de loftrompet over Slot af te steken: "Ik vind hem echt heel goed, ik vind hem een verrijking voor het Nederlandse voetbal dus ik hoop dat hij heel lang in Nederland blijft. Ik denk dat hij overal aan de slag kan, Bayern, Liverpool noem maar op. Hij kan met de spelers goed overweg, tactisch is hij zwaar goed, hij kan het goed uitleggen. Rustig en intelligent, wat mij betreft echt een toptrainer. Ook bij hele moeilijke clubs." De voormalig voetballer van de wereld besluit: "Feyenoord is ook geen makkelijke club en hij heeft het nu al drie jaar ontzettend goed gedaan terwijl Ajax en PSV gewoon veel meer mogelijkheden hebben nog."

Lees ook