Vertrouwen in Feyenoorder: 'Dat hij volgend jaar explodeert en er gewoon 25 of 30 in legt'

Vertrouwen in Feyenoorder: 'Dat hij volgend jaar explodeert en er gewoon 25 of 30 in legt'

8 reacties 8
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord mag zichzelf winnaar van de bekercompetitie in het seizoen 2023/2024 noemen. In de finale werd NEC met 1-0 verslagen, waarbij de Rotterdammers met slechts tien spelers het veld af stapten. De wedstrijd verliep rommelig, zowel op als om het veld. In de NOS Voetbalpodcast van de NPO wordt de wedstrijd besproken met Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs.

De uitblinkers

Grueter wijst als uitblinkers bij Feyenoord aan David Hancko, Quinten Timber en Timon Wellenreuther: "Speciale aandacht voor de reservekeeper die uitgegroeid is tot eerste keeper, Timon Wellenreuther. Met een paar heel goede reddingen, met name in de slotfase na die rode kaart voor Minteh, die mogen ze dankbaar zijn." De commentator noemt daarnaast ook nog Igor Paixão die de winnende goal maakte maar waarbij 'verder niets lukte'.

Ueda of Gimenez?

Arno Vermeulen, presentator van het programma vraagt zich hardop af: "Vooraf was er veel discussie over de positie van Gimenez, moet hij wel starten? Die zit een wak van hier tot aan de Zuidpool zo ongeveer, had Ueda niet moeten beginnen?" Daar gaat Jeroen Grueter niet in mee "Was toch een beetje een vreemde discussie? Dan doe je dat toch in de aanloop naar een finale al eerder en niet op de dag van zo'n grote wedstrijd." Roelfs sluit zich bij Grueter aan: "Bovendien hij heeft wel gewoon zijn waarde, want hij heeft een assist geleverd en het is je eerste spits, dus waarom zou je hem voor de bekerfinale eruit halen?" 

Vermeulen probeert de discussie in leven te houden: "Maar als er een spits achter had gezeten die wel indruk had gemaakt dan had Slot wel getwijfeld." Daar reageert Grueter op: "Dat doet Feyenoord ook, want op de training schiet hij(Ueda) echt de ene na de andere bal erin. Echt een fantastische spits, ook bij het Japanse elftal. Maar in die andere wedstrijden lukt het gewoon niet. Het zou zomaar kunnen zijn, want ik ga er van uit dat Gimenez vertrekt, dat hij volgend jaar explodeert en er 25 of 30 in legt. Hij komt er nu steeds in op vreemde momenten, het spel is volledig op Gimenez afgestemd. Als hij eerste spits is, vertrouwen krijgt, dat kan allemaal bijdragen."

 

Lees ook