Bischop: 'Nu heb je dat gevoel wat minder'

Bischop: 'Nu heb je dat gevoel wat minder'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De TOTO KNVB Bekerfinale tussen Feyenoord en NEC is belangrijker voor de Nijmegenaren, zo denkt Sinclair Bischop bij Voetbalpraat van ESPN. In gesprek met Vincent Schildkamp, Nasser El Khayati en Kees Luijckx blikt hij vooruit op de strijd in deze finale.

Bischop vindt de finale een 'once in a lifetime' kans voor NEC om een hoofdprijs te pakken. NEC heeft in het verleden vier finales verloren en zou zondag de eerste in de prijzenkast kunnen zetten, echter denken de heren wel dat Feyenoord er met de winst vandoor gaat. 'Feyenoord is natuurlijk vorig jaar nog kampioen geworden, je proefde de laastste jaren wel eens als Feyenoord lang geen kampioen was geworden dat echt zo'n beker het seizoen moest redden, nu heb je dat gevoel wat minder,' voegt Bischop toe.

El Khayati denkt dat Feyenoord de Beker gaat winnen, maar ziet in NEC speler Tjaronn Chery een goede motivator voor de Nijmegenaren: 'Ik denk dat Tjaronn Chery de jongens kan motiveren, want die heeft hem gewonnen met Groningen toen, de beker. Ook met een club waarvan je niet verwacht dat ze zomaar de beker winnen he, toen in die tijd en dat geldt nu ook voor NEC, maar ik denk wel dat Feyenoord uiteindelijk met de winst achterblijft in Rotterdam.'

Luijckx voegt nog toe dat hij niet weet of hij het seizoen van Feyenoord 'mislukt' kan noemen, maar vindt het seizoen 'niet geslaagd'. Feyenoord gaat geen landskampioen worden en heeft alleen nog zicht op de TOTO KNVB Beker. Ook in Europa heeft Feyenoord zich niet voldoende bewezen vindt hij.

Aanstaande zondag wordt om 18:00 afgetrapt in De Kuip, als Feyenoord en NEC elkaar zullen treffen voor de TOTO KNVB Bekerfinale.

Lees ook