'Als die clubs tot in de vezels gemotiveerd zijn dat het dan vrijwel onmogelijk is van die clubs te winnen'

Feyenoord neemt het zondag op tegen N.E.C. Nijmegen in de strijd om de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers kunnen hun seizoen extra glans geven met het winnen van de dennenappel, maar is het seizoen geslaagd als ze niet winnen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad geeft Mikos Gouka zijn mening daarover. 

Is het winnen van de beker voor Feyenoord van belang om het seizoen glans te geven? “Dat was het wel altijd in het verleden. Het seizoen van Feyenoord valt of staat niet meer zoals in het verleden met een beker. Het geeft wat extra’s, maar het is niet dat ze nodig hebben om het seizoen goed te maken”, aldus Gouka.

Feyenoord kijkt niet alleen maar positief terug op het seizoen. “Het is nooit een strijd geworden op het kampioenschap en daar zit wel een stukje teleurstelling.” Toch is het niet dat er chagrijn overheerst. “Een beker, acht zeker Champions League wedstrijden, veel internationals, voetbal wat wordt gewaardeerd en twee keer dik gewonnen van Ajax. Dit seizoen heeft wel meer dan veel andere seizoenen van Feyenoord.”

Hoe staat Feyenoord er voor qua vorm. “De vorm van Feyenoord is zonder meer goed, als je de wedstrijd tegen AS Roma niet als nederlaag ziet is Feyenoord na de winterstop nog zonder nederlaag. Als je de hele reeks bekijkt dan zal het een verrassing zijn als ze die beker niet zouden winnen”, aldus Gouka.

Feyenoord heeft inderdaad niet alles gewonnen, maar ook een 6-0 tegen Ajax is misschien wel een teken aan de wand. “Ik denk dat Feyenoord PSV zo sterk waren dit seizoen, dat het verschil tussen die twee en de rest heel groot is. Als die clubs tot in de vezels gemotiveerd zijn dat het dan vrijwel onmogelijk is van die clubs te winnen. Dan moet het wel heel erg meezitten voor N.E.C. om de beker te winnen.”

Ook Rik Elfrink denkt dat Feyenoord financieel gezien niet klaagt, maar denkt ook dat een beker wel iets tastbaars kan geven. “De tweede plek is wel een financieel kampioenschap in feite, want je plaatst je voor de groepsfase van de Champions League. Zonder tegen een bal te trappen verdient Feyenoord al 39 miljoen, dat is exclusief recettes, exclusief alle premies die je kunt vergaren in wedstrijden”, aldus Elfrink die wel weet dat een sportman daar niets voor koopt. “Als je echt puur als sportman kijkt dan is het winnen van de KNVB beker natuurlijk wel tastbaar. Dan hebben ze toch een goed seizoen gehad uiteindelijk. In Eindhoven hoor je ook Feyenoord heeft ons dit seizoen wel echt uitgedaagd. PSV moest constant scherp blijven, omdat Feyenoord weinig steken liet vallen.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten