Kieft: 'Twee doelpunten in elf wedstrijden is schrikbarend weinig, zeker als je in zo’n goed elftal speelt'

De afsluiter van maandagavond is Veronica Offside van Veronica. Op deze maandag ontvangt Wilfred Genee gasten Wim Kieft, Andy van der Meijde en Dick Advocaat. De mannen kijken vooruit naar de bekerfinale van zondag, die om 18.00 uur start in De Kuip.

Aan Advocaat wordt gevraagd hoe hij Feyenoord zou bestrijden als hij coach van NEC was. ‘Ik denk dat ze Feyenoord goed gaan verstoren.’ Advocaat legt uit: ‘Feyenoord en PSV zijn te goed voor de eredivisie, maar je kan best één wedstrijd winnen.’ De oud-trainer vindt de NEC in een goede flow zit. Kieft zou als NEC niet meteen druk zetten, maar even afwachten en zo proberen om grip op de wedstrijd te krijgen.

Spitsenprobleem

Daarna wordt er gesproken over de Mexicaan Santiago Gimenez: ‘Ik vind het goed dat hij (Slot, red.) hem laat staan’, zegt Advocaat over spits Gimenez die mag blijven staan in de basis. Kieft is veel kritischer: ‘Twee doelpunten in elf wedstrijden is schrikbarend weinig, zeker als je in zo’n goed elftal speelt.’ Toch lijkt ‘Santi’ de voorkeur te krijgen boven zijn concurrent Ayase Ueda. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten