DE TEGENSTANDER | Generale repetitie

Feyenoord speelt op 14 april om 14:30 de laatste generale repetitie voor de bekerfinale tegen NEC. Om het goede gevoel van de Klassieker vast te houden zal het een overwinning willen meenemen uit het Fortuna Sittard stadion. Danny Buijs zal zijn troepen wederom optimaal voorbereiden op de wedstrijd die onder leiding staat van Bas Nijhuis.

Historisch Overwicht

Als Feyenoord op 14 april afreist naar het Fortuna Sittard Stadion, zal het team hopen hun dominantie in deze historische matchup voort te zetten. In 54 eerdere confrontaties heeft Feyenoord een solide overwicht met 33 overwinningen, tegenover slechts 11 verliespartijen en 10 gelijke spelen. Dit seizoen deelden beide teams de punten tijdens een doelpuntloze ontmoeting in Rotterdam. Ondanks deze recente remise, blijven de statistieken in het voordeel van Feyenoord spreken met een gemiddelde score van 2,13 doelpunten per wedstrijd in deze duels. Hoewel Feyenoord traditioneel sterker is op eigen terrein, met een gemiddelde van 2,2 punten per thuiswedstrijd tegenover 1,8 uit, heeft het team getoond ook buitenshuis sterk te kunnen presteren. Met de tactische expertise van Arne Slot en de diepte van het team, zal Feyenoord waarschijnlijk de wedstrijd benaderen met een aanvallende strategie om vroeg in de wedstrijd de overhand te krijgen, vooral gezien Fortuna's moeilijkheden in het verdedigen van hun doel dit seizoen

Recente Vorm

De recente vorm van Feyenoord biedt veel reden tot optimisme. Het team van Arne Slot heeft vier van hun laatste vijf competitiewedstrijden gewonnen, terwijl Fortuna Sittard worstelt om consistent punten te verzamelen. De ploeg uit Sittard heeft slechts één van hun laatste vijf wedstrijden gewonnen, en wist in geen van deze wedstrijden de nul te houden. Met een gemiddelde van 1,17 doelpunten per wedstrijd dit seizoen door Fortuna, tegenover Feyenoords 2,13, lijkt het aanvallend vermogen van Feyenoord hen een duidelijk voordeel te geven.

Spelers om in de gaten te houden

Een sleutelspeler om in de gaten te houden is Kaj Sierhuis van Fortuna, die tot nu toe twaalf goals heeft gescoord, waarvan vier met het hoofd. Zijn vorm kan van cruciaal belang zijn voor Fortuna. Aan Feyenoord-zijde blijft het belangrijk om de verdediging georganiseerd te houden en de focus te leggen op het uitschakelen van Sierhuis. Feyenoord heeft bewezen vooral in de tweede helft sterk te zijn, waarin de meeste van hun doelpunten dit seizoen zijn gevallen.

Deze wedstrijd biedt Feyenoord een uitstekende kans om hun positie in de Eredivisie te verstevigen en hun uitstekende vorm voort te zetten. Fans kunnen uitkijken naar een spannende confrontatie met hopelijk veel doelpunten.

Vermoedelijke opstelling 

Verrips, Ivo Pinto, Fofana, Voet, Dijks; Duarte, Özyakup, Halilović; Oratmangoen, Iñigo Córdoba, Kaj Sierhuis. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten