Gaat Van Persie op eigen benen staan of kiest hij de luwte in Rotterdam

Feyenoord hoopt dat Robin van Persie langer actief blijft bij de club en hem doorschuiven naar Feyenoord Onder 21, echter wil sc Heerenveen de trainer van Feyenoord Onder 18 de kans geven om op eigen benen te staan in de Eredivisie. Het is nog niet bekend wat de voorkeur heeft voor Van Persie.

Voor Van Persie is het vooral de vraag wat hij zelf graag wil. Bij Feyenoord heeft hij alle vrijheid, wanneer een hoger geplaatst team om spelers van zijn onder 18 vraagt, weigert hij om deze af te staan en is er niemand die probeert hem toch over te halen. De manier van spelen wordt geroemd, zelfs zijn staf is groter dan bij andere elftallen los van het eerste elftal, dat meldt het Algemeen Dagblad.

Feyenoord hoopt Van Persie langer vast te leggen en naar verluid door te schuiven naar het Onder 21 elftal. Maar ook daar zal geen echte druk ontstaan wanneer er verloren wordt. Al legt Van Persie zichzelf en zijn elftal wel die druk op. Gaat Van Persie voor de volgende stap bij Feyenoord met mogelijk een overstap naar het eerste elftal op termijn. Feyenoord gaat geen beloftes meer doen, die Martin van Geel ooit wel deed aan Dirk Kuyt. 

sc Heerenveen

Bij Heerenveen zijn ze opzoek naar de opvolger van Kees van Wonderen. Robin van Persie staat hoog op het verlanglijstje, maar volgens het dagblad is de vraag hoeveel druk er in Heerenveen komt kijken. Supporters zullen geen bussen opwachten als het elftal tiende staat en los van een kritische noot van kopstukken Riemer van der Velde en Foppe de Haan zal het niet snel komen.

Wil Van Persie op eigen benen staan, dan zal de stap naar Heerenveen best kunnen plaats vinden, de weg van de geleidelijkheid wil hij sowieso kiezen, waar hij het fout zag gaan bij Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Dirk Kuyt wil hij zelf niet te snel te grote stappen zetten.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten