Oud-Feyenoorders | Dessers van groot belang in Schotse kraker

5 reacties 5

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord boekte zondag een historische zege tegen de Amsterdammers door ze met (6-0) over de knie te leggen. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook voor een weergaloze overwinning konden zorgen?

Engeland

Tyrell Malacia zag zondag zijn teamgenoten de thuiswedstrijd met 2-2 gelijkspelen tegen Liverpool. Malacia zat nog niet bij de wedstrijdselectie door een knieblessure. Manchester United staat op plaats zes in de Premier League.

Luis Sinisterra en Marcos Senesi verloren zaterdag de uitwedstrijd met 2-1 van Luton Town. Sinisterra zat niet bij de wedstrijdselectie door een blessure. Senesi begon op de bank en kwam in de 86e minuut het veld in. De Argentijn haalde nog een passnauwkeurigheid van 100%, maar kon niet veel meer toevoegen aan de wedstrijd. De verdediger kreeg een 6.4 via Sofascore. Bournemouth staat op plaats twaalf in de Premier League.

Gustavo Hamer speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Chelsea. Hamer speelde 90 minuten en gaf daarin een assist. Verder haalde de middenvelder een passnauwkeurigheid van 69% en schoot hij twee keer richting doel. Via Sofascore kreeg Hamer een 7.4. Sheffield United staat op de twintigste plaats in de Premier League.

Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes beleefden een tegenvallend weekend. De Oud-Feyenoorders verloren met 2-1 van de directe concurrent Sporting Lissabon. Kökçü mocht in de 90e minuut invallen. Aursnes begon wel in de basis, maar kreeg in de 90e minuut zijn tweede gele kaart en werd dus van het veld afgestuurd. De Noor won ongeveer 40% van zijn duels en gaf een passnauwkeurigheid van 65%. Via Sofascore kreeg hij een 6.1. Benfica staat met één wedstrijd meer gespeeld op vier punten achterstand van de koploper Sporting Lissabon.

Schotland

Cyriel Dessers en Danilo speelden zondag de kraker met 3-3 gelijk tegen Celtic. Dessers speelde 90 minuten en gaf daarin een assist. Verder haalde de spits een passnauwkeurigheid van 86% en schoot hij één keer richting doel. Via Sofascore kreeg de Nigeriaan een 6.8. Rangers staat op de tweede plaats met één punt achterstand op koploper Celtic. Rangers heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Turkije

Sebastian Szymanski speelde dit weekend niet de finale van de Turkse beker. Uit protest van het voorval van drie weken geleden, liet Fenerbahçe een jeugdteam de finale betreden. Na één minuut kwam Fenerbahçe al achter, waarna het team van het veld stapte. Galatasaray won de Turkse beker.