Houtman: 'Ik hoop dat Feyenoord de zaken even gaat herstellen'

Houtman: 'Ik hoop dat Feyenoord de zaken even gaat herstellen'

1 reactie 1
Bron: Sportnieuws
Foto: Pro Shots

Morgen staat De Klassieker op het programma. Alle clichés zijn uit de kast gehaald en zijn natuurlijk ook waar. Maar wat betekent deze wedstrijd nog in dit seizoen, waarin de prijzen al verdeeld lijken te zijn? Gerald Vanenburg en Peter Houtman kijken bij Sportnieuws.nl vooruit naar morgen.

De wedstrijd is anders dan anders. Ajax probeert zich vast te houden aan de vijfde plek in de Eredivisie en Feyenoord heeft, door het puntenverlies donderdag tegen FC Volendam, definitief het kampioenschap uit het hoofd kunnen zetten. De verhoudingen lijken nog nooit zo gelegen te hebben. Vanenburg is realistisch: ‘Ajax moet op dit moment ervoor zorgen dat ze alle punten moeten vangen die ze kunnen vangen. Ze moeten zorgen dat ze geen pak slaag krijgen van Feyenoord en dat wordt moeilijk zat.’

Houtman is vooral nog geïrriteerd over de wedstrijd van donderdag. Hij zag een ploeg die erg ondermaats speelde en al bezig leek met de wedstrijd van morgen. Houtman vindt dat je alleen maar bezig moet zijn met de wedstrijd die je op dat moment speelt, daarna wordt de volgende wedstrijd pas belangrijk. Vanenburg herkent en dat en voegt er nog aan toe dat hij de wedstrijden ook niet te groot wil maken: ‘Als speler wilde ik altijd de wedstrijd maar zo belangrijk maken zoals hij is, drie punten zijn er te verdienen en meer niet.’

Houtman hoop dat de wedstrijd goed verloopt: ‘Ik hoop op een sportieve en leuke wedstrijd en dat Feyenoord de zaken even gaat herstellen.’ Spits Santiago Giménez was uit in Amsterdam niet te stoppen, nu lijkt de vorm ver te zoeken. Houtman ziet geen reden tot paniek en heeft dat ook zo tegen de Mexicaanse spits gezegd.

Feyenoord – Ajax start morgen om 14.30 uur. Er is al veel gezegd en geschreven over beide selecties. Wie er aan de aftrap zullen staan, zal morgen blijken.

Lees ook