Vink: 'Ik vind Ueda het ook niet brengen'

Ayase Ueda heeft zichzelf nog niet bewezen als opvolger van Santiago Gimenez vinden de heren bij Voetbalpraat van ESPN. Vincent Schildkamp gaat in gesprek met Martijn van Zijtveld, Anco Jansen en Marciano Vink en blikt terug op het gelijke spel tegen Volendam.

Gimenez wist voor de winterstop furore te maken met zijn enorme hoeveelheid aan goals en lang leek de Mexicaan vlekkeloos richting de topscorerstitel te gaan, maar in de tweede seizoenshelft botert het een stuk minder voor de spits. Sinds de winterstop wist hij slechts drie doelpunten te maken. De vorm van de Mexicaan is enorm gekelderd vindt Anco Jansen en hoewel de heren aan tafel dit beamen, wordt de kwaliteit van Ayase Ueda in twijfel getrokken. Vooral Vink is niet onder de indruk van de Japanner: 'Ik denk dat hij nog een langere gewenningsperiode nodig heeft dan bijvoorbeeld een Ogawa of de andere Japanner, maar ik zie gewoon dat het verschil tussen Gimenez en Ueda, vind ik nog steeds, ondanks dat hij niet scoort, vind ik groot. Ik vind Ueda het ook niet brengen.' Jansen vindt dat de Japanner nog geen 'eerlijke kans' heeft gekregen, aangezien collega Gimenez zo veel speelt dat Ueda niet in wedstrijdvorm kan komen, waar Schildkamp instemmend op reageert.

Feyenoord wist donderdagavond niet te winnen van nummer laatst Volendam. Ook aartsrivaal Ajax speelde gelijk, thuis tegen go Ahead Eagles. Toch is Feyenoord klaar voor De Klassieker, vindt Martijn Van Zijtveld. Zondag staat De Klassieker op het programma en Feyenoord mag in de eigen Kuip proberen om plek twee te verstevigen, terwijl Ajax de kwalificatie voor de Europa League wil bemachtigen ten koste van AZ. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten