Timber: 'De Klassieker is de mooiste wedstrijd die je kan spelen in Nederland'

Aanstaande zondag staat De Klassieker op het programma. Feyenoord ontvangt Ajax in de eigen Kuip. Quinten Timber blikt vooruit op de wedstrijd, te zien op One.

Een slechte generale...

Zowel Feyenoord als Ajax wist in de midweekse speelronde geen overwinning over de streep te trekken. Nummer twee Feyenoord moest op bezoek bij hekkensluiter Volendam, maar was niet in staat de kansen te verzilveren en speelde gelijk. Na zo'n 110 minuten spelen waren de Rotterdammers veruit de meest gevaarlijke ploeg, maar heel gevaarlijk werd het niet. Feyenoord speelde een hele matige wedstrijd tegen een sterk beginnend Volendam. De thuisploeg creëerde na fouten in de verdediging bij Feyenoord een aantal behoorlijke kansen, maar wist Timon Wellenreuther niet te passeren. Feyenoord werd in de tweede helft gevaarlijker, maar kreeg de bal maar niet tegen de touwen, met een 0-0 eindstand tot gevolg.

Ook Ajax speelde deze avond gelijk. De Amsterdammers ontvingen Go Ahead Eagles, dat slechts twee plekken lager op de ranglijst stond. Ook Ajax was de bovenliggende partij en wist in minuut 24 dan ook de voorsprong te pakken door een knappe volley van Anton Gaaei, de man die in De Klassieker in Amsterdam juist de schlemiel was. Toch was deze goal niet genoeg voor de drie punten, aangezien keeper Diant Ramaj in de blessuretijd van de tweede helft flink in de fout ging, waardoor Bas Kuipers de 1-1 binnen kon werken.

Mooi vooruitzicht

Dat de wedstrijd van komende zondag een speciaal affiche is, is ook bij Timber te zien: 'Het blijft een Klassieker. Je hebt het vaker gezien, het is een wedstrijd op zich, dus je wil hem gewoon winnen en het beste geven.' Timber vertelt met een grote glimlach over de wedstrijd in Amsterdam, die met 0-4 gewonnen werd: 'Je scoort er vier, dus dat wil ik graag zondag weer doen als team zijnde.' Een ander positief punt uit die wedstrijd was juist het verdedigende werk vindt de middenvelder: 'Ik denk dat we heel goed verdedigd hebben daar ook. Vooral in de momenten dat we terug moesten komen, bijna geen kansen hebben weggegeven, dus als we dat kunnen meenemen naar zondag zou dat top zijn.'

Timber ziet dat Ajax worstelt, maar dat het nog steeds geen makkelijke wedstrijd wordt: 'Ze hebben wat vaker met vijf verdedigers gespeeld, al moet ik zeggen dat ik niet heel veel Ajax kijk, maar het blijft een team met heel veel kwaliteit, zeker voorin, dus daar moeten scherp op blijven en we zullen zien hoe dat zondag gaat uitpakken.' Als de middenvelder gevraagd wordt naar hoe bijzonder De Klassieker voor hem persoonlijk is, antwoordt hij: 'De Klassieker is de mooiste wedstrijd die je kan spelen in Nederland. Ik verheug me er elke keer op, ik heb er al veel gespeeld en ik weet hoe mooi het is. Ik ken ook wat jongens van het andere team, dus dat maakt het extra mooi, dus ik heb er heel veel zin in en we gaan zien hoe het uit gaat pakken zondag.'

Feyenoord speelt zondagmiddag 7 april om 14:30 De Klassieker tegen Ajax in De Kuip.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten