Slot: 'Hij heeft tegen Volendam geen gelukkige wedstrijd gespeeld'

Slot: 'Hij heeft tegen Volendam geen gelukkige wedstrijd gespeeld'

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Santiago Gimenez is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord, maar lijkt niet in zijn beste periode te zitten. De aanvaller scoort al een tijdje minder dan dat we van hem gewend zijn.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar De Klassieker kreeg trainer Arne Slot de vraag hoe hij aankijkt tegen de huidige vorm van Gimenez. 'Hij heeft tegen Volendam geen gelukkige wedstrijd gespeeld', zegt Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Dat gold voor heel veel andere ook, kan ik jou vertellen. Dus daar was hij geen uitzondering op. Ik vond hem in de laatste thuiswedstrijd minder slecht dan de meeste mensen hem vonden. Ik zag dat hij een aantal hele goede loopacties had. Ik zie de laatste wedstrijden dat hij weer meer in scoringspositie komt. Nu komt hij gelukkig tegen FC Utrecht en nu tegen FC Volendam voldoende in scoringspositie. Dan is het voor hem zelf maar ook voor ons als team wel vervelend en jammer dat hij ze dan niet binnen prikt. Dat is ook het leven van een spits.'

Sinclair Bischop van ESPN gaat nog in op het moment in de eerste helft waar Gimenez de bal heeft en voor eigen succes gaat, terwijl Yankuba Minteh ook vrij stond. 'Ik kreeg het ook te horen die situatie met Santiago. Ik vond dat hij hem niet moest geven.' Volgens Slot waren er nog twee spelers van FC Volendam die al terug aan het lopen waren. Verder vond de trainer het schot van Gimenez niet eens zo slecht, en refereert hij aan de doelman van FC Volendam die gisteren de man of the match was.

Lees ook