'Daar moeten ze bij Feyenoord van balen'

'Daar moeten ze bij Feyenoord van balen'

40 reacties 40
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor in aanloop naar de Klassieker twee punten in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Maarten Wijffels vooruit naar de Klassieker en het verschil tussen Feyenoord en PSV.

Feyenoord en Ajax speelden gisteren gelijk, toch lijkt Ajax geen kans te maken. "Laten we eerlijk zijn Feyenoord speelde ook geen grote wedstrijd, maar je zit je geld zondag wel op Feyenoord en niet op Ajax", aldus Wijffels. "Feyenoord heeft gezien de vorige maanden natuurlijk veel meer bewezen."

Wijffels vindt wel dat rond Feyenoord veel te rooskleurig wordt gedacht. "Gekke gedachtes schiet bij sommige wortel. Dat Feyenoord net zo goed is als PSV maar dat is natuurlijk helemaal niet waar." Vooral de factor constantheid geldt dan. "Als je de competitie van acht maanden kijkt, wedstrijden als deze hebben ze natuurlijk vaker gehad. Ze hebben gewoon te veel moeite met de kleine wedstrijden winnen. Feyenoord heeft te vaak na een goede wedstrijd dat ze de wedstrijd daarna dan niet winnen. Over de duur van acht maanden gekeken is het eigenlijk wel een reële afspiegeling van constantheid. Daar moeten ze bij Feyenoord van balen."

Feyenoord gaf afgelopen zomer niet minder uit dan PSV, maar kan wel minder salarissen betalen. Dat maakt natuurlijk wel een verschil. "Daar gaat deze zomer ook nog het verschil inzetten. De vraag is wat gaat Arne Slot doen deze zomer." Wijffels denkt dat Feyenoord vooral moet zorgen voor meer salarisbudget. "Gaat er zo heel veel meer mogelijk zijn bij Feyenoord komende zomer? Kan je je salarissen verhogen richting het niveau van PSV en Ajax?"

Lees meer over
Lees ook