'Feyenoord gaat deze zomer het aankooprecord verbreken'

Feyenoord speelde tegen FC Utrecht in de 27e speelronde en wist deze met 4-2 te winnen. Andermaal kwam Santiago Gimenez niet voor op het scorebord. De Mexicaan kende een frustrerende interlandperiode waarin hij opzichtig genegeerd werd en ook zijn huidige dip lijkt meer in een vormcrisis te veranderen. Bij Voetbalpraat op ESPN vraagt Kenneth Perez zich af: "Wanneer gaat de oude Gimenez opstaan?"

Martijn Krabbendam van Voetbal International zat daar ook en ziet dat de spits worstelt: "Ik vind het moeilijk te zeggen, hij kreeg één kans voor rust en die miste hij. Het is niet zo dat hij zijn best niet doet." Volgens de clubwatcher gaat het intern ook veel over de spits van Feyenoord: "Ze hopen dat hij heel snel weer zijn doelpunten gaat maken want hij staat bovenaan de nominatie om een transfer te maken in de zomer voor een recordbedrag. En het gaat niet alleen om Gimenez, maar ook om Geertruida en Wieffer. Feyenoord gaat een groot aantal spelers verkopen in de zomer."

Transfer voor Gimenez?

Over een precieze transfersom durft Krabbendam geen uitspraken te doen, maar hij zegt tegen Willem Vissers: "Feyenoord gaat hem toch echt verkopen als er 30 miljoen of meer wordt geboden van de zomer." Vissers begrijpt er op zijn beurt helemaal niets van als Feyenoord Gimenez gaat verkopen en met een lagere prijs genoegen neemt.

Vandaag zegden de Rotterdammers formeel het contract van verschillende spelers op. In dat licht is de interesse in Anis Hadj Moussa van Patro Eisden volkomen logisch volgens Krabbendam: "Hij wordt gewoon de vervanger van Alireza Jahanbakhsh natuurlijk, dat contract wordt niet verlengd. En met hem halen ze een goedkoop alternatief." De buitenspeler van Vitesse kan Krabbendam wel bekoren: "Het is één van de weinige spelers in de Eredivisie die nog eens z'n man voorbij komt."

Het aantrekken van Hadj Moussa zou gevolgen kunnen hebben voor een langer verblijf van Yankuba Minteh, zo denkt Krabbendam: "Ik geloof dat Newcastle nog wel overweegt om hem een jaar bij Feyenoord te stallen. Of misschien nog een niveautje hoger, maar in ieder geval niet in Engeland. Dat zou goed zijn voor Feyenoord, zeker."

Willem Vissers, de voetbalromanticus, zou het jammer vinden als bepaalde spelers vertrekken uit de Eredivisie na twee jaar: "Ik zou het toch wel fijner vinden als clubs niet na twee jaar al hun spelers willen verkopen. Als je toch weer een soort van rol wil spelen Europees moet je spelers verder ontwikkelen. Gimenez bijvoorbeeld is nog volop in ontwikkeling." Martijn Krabbendam reageert daar schamper op en denkt ook dat Feyenoord met dat geld juist weer kan door ontwikkelen en doorselecteren: "Feyenoord is druk bezig met de invulling van de selectie van komend seizoen. Ik denk ook: Feyenoord gaat deze zomer het aankooprecord verbreken, dat staat nu nog op 9 miljoen voor Ueda."

Laatste nieuws over Feyenoord GRATIS via WhatsApp?

Klik hier om Feyenoord nieuws te krijgen via WhatsApp Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten