Nieuwkoop: 'Die behoefte is afgenomen'

Nieuwkoop: 'Die behoefte is afgenomen'

4 reacties 4
Bron: Helden
Foto: Pro Shots

Bart Nieuwkoop keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord. De 28-jarige Nieuwkoop won bij Feyenoord in 2017 de landstitel. Hij speelde vervolgens nog voor Willem II en Union Sint-Gillis, voordat hij weer terugkeerde in Rotterdam.

Toen de verdediger de keuze maakte om naar Union Sint-Gillis te vertrekken waren er volgens hem veel gefronste wenkbrauwen. 'Ik geloofde het verhaal dat voorgespiegeld werd, maar het is altijd afwachten of het ook zo uitpakt', zegt Nieuwkoop in het nieuwe Helden Magazine. 'Het is beter gegaan dan we konden bedenken. Ik denk dat iedereen Union nu wel kent, dat is leuk. We hebben het heel goed gedaan, helaas net geen prijs kunnen pakken.'

Ook Club Brugge had interesse

Naast Feyenoord had ook Club Brugge interesse in Nieuwkoop. 'Ik had twee mooie opties, maar bij Club moest nog het een en ander gebeuren. Op datzelfde moment ging het bij Feyenoord heel snel. Toen ik op huurbasis naar Willem II ging en daarna naar België, voelde ik vanuit de clubs echt vertrouwen. Dat is een lekker gevoel, maar het is ook dubbel. In België wist ik op een gegeven moment: linksom of rechtsom, ik word opgesteld. Dan kun je ook een beetje laks worden. Na twee seizoenen alles gespeeld te hebben, zocht ik weer een nieuwe uitdaging.' Nieuwkoop wilde de concurrentiestrijd aangaan. Hij weet dat de rechtsbackpositie vaak de plek is van Lutsharel Geertruida, maar hij wilde de strijd aangaan.

Nieuwkoop is blij terug te zijn in Rotterdam, ook omdat hij samen met zijn vrouw en dochter in Rotterdam hun leven hebben. Zo wonen ook de spelers van Feyenoord allemaal bij elkaar in de buurt. 'Het is heerlijk om weer thuis te zijn, een groot voordeel ook. Ik vraag me soms weleens af: zie ik nog een buitenlands avontuur zitten? Vroeger zei ik altijd: ik wil graag voetballen in Italië. Die behoefte is afgenomen. Je weet het natuurlijk nooit als er zich echt een club meldt, maar het is prettig om te weten wat ik hier heb.'

Samenwerken met Slot

Het is voor Nieuwkoop voor het eerst dat hij samenwerkt met Arne Slot. Volgens de verdediger zit er achter iedere oefening een idee. 'De eerste week ging het soms zo snel wat de trainer allemaal uitbeeldde en zei, dat ik echt even moest schakelen. Hij was meteen zoveel tactische informatie.' Slot heeft volgens Nieuwkoop echt een plan wat iedere wedstrijd anders kan zijn.

Benieuwd naar het hele interview met Bart Nieuwkoop? Bestel dan het Helden Magazine via de website van Helden.

Lees meer over
Lees ook