Duidelijk transferwens Slot: 'Zaak voor Feyenoord om spelers aan de bovenkant erbij te halen'

Feyenoord en AS Roma hebben in de afgelopen meermaals de degens gekruisd. Alle keren trok Feyenoord aan het kortste eind, toch ziet Arne Slot weldegelijk een ontwikkeling bij zijn ploeg, zo zegt hij bij Rondo op Ziggosport. "Ik zie wel ontwikkeling want we verloren de eerste wedstrijd na 90 minuten met 0-1. De wedstrijd erna verloren we pas na 120 minuten en daarna na strafschoppen."

Over het verschil tussen beide ploegen is de oefenmeester duidelijk, dat heeft met individuele kwaliteit te maken: "Je kunt in speelwijze heel veel maskeren maar uiteindelijk wil ik ook wel een Dybala die een wedstrijd voor je beslist. Dat is een wereldkampioen." Feyenoord maakt dit seizoen nog maar weinig 'gevonden doelpunten' uit vrije trappen en dode spelmomenten. "We moeten bijna al onze doelpunten maken uit de opbouw of door hoog drukzetten in de overname."

Rafael van der Vaart ziet veel kwaliteit bij Feyenoord, maar denkt Santiago Gimenez op het verkeerde moment in het seizoen in topvorm stak en die last nog steeds meedraagt. Arne Slot ziet ook dat de spits (en overige aanvallers) geen potten wist te breken in de Champions League en Europa League: "Als je in de eindfase komt dan is Feyenoord er tot op heden nog niet in geslaagd om spelers aan te trekken die op dat niveau het verschil kunnen maken."

Buitenspelers

Ruud Gullit beaamt dat het voetbal gebaat is bij spelers die hun tegenstander opzoeken en een overtal situatie creëren, Arne Slot zegt daarover: "In de eredivisie hebben onze buitenspelers aangetoond dat ze de één tegen één kunnen domineren. Maar tot op heden is dat nog niet op Europees niveau het geval. Het is daarom nu wel zaak voor Feyenoord om spelers aan de bovenkant erbij te halen om de volgende stap te maken." De trainer beseft ook onmiddelijk de moeilijkheden van zijn wens: "Dat is niet eenvoudig want het geld is er wel in veel gevallen, maar er komt ook een bepaald salaris bij kijken en dat wordt de grote uitdaging voor de club. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten