Wijffels duidelijk: 'Dat zijn fouten die kunnen eigenlijk echt niet gebeuren'

Wijffels duidelijk: 'Dat zijn fouten die kunnen eigenlijk echt niet gebeuren'

36 reacties 36
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoorder Mats Wieffer kreeg na de interland tegen Schotland veel kritiek te verduren in de media. De middenvelder zou niet sterk gespeeld hebben. Maarten Wijffels heeft in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad wel een idee waar dit vandaan komt. 

Wieffer leek in de wedstrijd tegen Schotland verre van zichzelf, volgens Wijffels komt dat vooral door het ontbreken van automatismen. "Als je ziet hoe Arne Slot het neerzet bij Feyenoord, dan ziet Wieffer er beter uit", is Wijffels duidelijk, die daarmee Slot een groot compliment geeft.

Het is voor spelers van Feyenoord soms moeilijk om zich aan te passen. "Als hij buiten het raamwerk van Feyenoord speelt, dan komt het wel meer aan op zelfredzaamheid en dan wordt het toch moeilijker voor Wieffer. Ik heb Hancko ook wel eens horen zeggen, dat als hij naar interlands gaat, hij bijna huilend terugkomt dat hij daar de automatismen mist." 

Wieffer maakte een grote fout en dat mag eigenlijk niet gebeuren. "Het is niet dat hij moeilijk werd aangespeeld tegen Schotland, dat er meteen een vent in zijn rug zat. Hij kon aannemen, hij kan kijken en weet het dan eigenlijk niet goed en dan gaat het mis. Dat zijn fouten die kunnen eigenlijk echt niet gebeuren. We focussen nu op hem, maar dat is niet helemaal eerlijk", besluit Wijffels. 

Lees ook