'Dan is de conclusie in dit land: vervangen en snel'

Willem van Hanegem uit in zijn Algemeen Dagblad-column zijn ongenoegen uit over het afschrijven van Oranje-spelers al na één slechtere wedstrijd. Volgens De Kromme gaat men daarna in Hilversum over elkaar heen struikelen om spelers af te schrijven voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland. "Mats Wieffer leverde een bal in tegen de Schotten en het land was te klein", begint Van Hanegem aan zijn column.

De Oer-Feyenoorder geeft vervolgens wel aan dat er maar 23 spelers mee mogen naar het EK, dus zal Ronald Koeman een groot aantal spelers door moeten strepen. Hij baalt er echter wel van dat spelers in de media worden doorgestreept, drie maanden voor het toernooi, na één of twee zwakke momenten.

De Kromme neemt vervolgens Mats Wieffer als voorbeeld, waarbij hij het debuut Feyenoord-middenvelder aanhaalt. Voor Feyenoord debuteerde Wieffer tegen PEC Zwolle, maakte een goede indruk, maar kon de Nederlandse media niet overtuigen, omdat het maar tegen PEC Zwolle was. "Toen hij vervolgens ook tegen PSV en Ajax goed speelde, moest hij het maar eens in Europa laten zien", vervolgt Van Hanegem. Europees deed Wiefer het alles behalve slecht, maar kon de Nederlandse voetbalkenners nog niet overtuigen. Het zou bij Oranje moeten gaan gebeuren en dat gebeurde ook. "Maar toen was Gibraltar geen maatstaf." Van Hanegem vraagt zich dan ook hardop af wat zo'n Wieffer allemaal moet gaan laten zien om het beter te doen dan Schouten en Veerman.

Tegen Schotland kwam Nederland moeilijk op gang omdat het Schotste elftal goed en hoog druk ging zetten. Daardoor kon het middenveld van Nederland moeilijk onderuit voetballen. Van Hanegem geeft aan er moet van te worden dat er na de wedstrijd van alles is geschreven over de middenvelders. "Dan is de conclusie in dit land: vervangen en snel", aldus Van Hanegem. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten