Blessure voor Hartman, vrijdag niet bij selectie Oranje

Linksback van Feyenoord Quilindischy Hartman is afgehaakt voor het duel van aankomende vrijdag tegen Schotland met Oranje. Hartman is geblesseerd geraakt en zal daarom niet deelnemen aan de wedstrijd.

Bondscoach Ronald Koeman vertelde dat zojuist op de persconferentie die live wordt uitgezonden door de NOS. Hartman zou al klachten hebben gehad na de wedstrijd tegen sc Heerenveen en die zijn dinsdag verergerd. "Niet dusdanig dat hij teruggaat naar de club, we hebben nog steeds goede hoop dat hij wel voor de tweede wedstrijd beschikbaar is, maar morgen niet."

Voor Koeman lijkt het geen dealbreaker te zijn. De bondscoach geeft aan dat het wegvallen van Hartman niets gaat veranderen aan de speelstijl die hij wil spelen. Er zijn meerdere spelers die op die positie uit de voeten kunnen. 

Volgende week dinsdag speelt Oranje nog een oefeninterland tegen Duitsland en die is volgens Koeman misschien wel haalbaar voor Hartman. "We hebben niet het idee dat het kansloos is voor dinsdag", zegt Koeman daarover. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten