'Feyenoord lijkt naast Schuiteman nog een scout kwijt te raken'

Feyenoord houdt rekening met het vertrek van scout Bjarne Hansen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 68-jarige Hansen is sinds 1 maart 2020 in dienst van Feyenoord en werd destijds aangesteld door toenmalig technisch directeur en landgenoot Frank Arnesen.

Het scoutingsapparaat wat wedstrijden live bezoekt namens Feyenoord bestaat uit Erik Elias, Chris Akkas, Micha Jansen en Bjarne Hansen. Mocht de Deen definitief vertrekken, heeft de club voor die verantwoordelijkheid nog maar drie scouts over. Een vertrek van een scout binnen Feyenoord wordt niet voor de eerste keer in korte tijd aangekaart. Eerder ging al het gerucht dat Bernard Schuiteman de huidige landskampioen gaat verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Bjarne Hansen was namens Feyenoord vooral actief in Scandinavië. De kracht van Hansen was vooral het inschatten van de potentie van spelers, zo gaf hij aan in gesprek met het Deense bold.dk. Zijn passie rondom scouten lag vooral bij het bezoeken van jeugdwedstrijden, maar deed dat in combinatie met het bezoeken van wedstrijden van eerste elftallen. Hansen keek of een bepaalde speler een versterking zou zijn voor de hoofdmacht van Feyenoord. Ook volgde hij spelers die op proef kwamen bij de Rotterdammers.

Bjarne Hansen heeft voor meerdere gerenommeerde clubs scoutingswerk geleverd in het verleden. Zo was de Deen eerder actief voor PSV, Chelsea FC, Hamburger SV, Manchester United, RSC Anderlecht en FC Kopenhagen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten