Sauer en Hancko in voorlopige selectie Slowakije

Sauer en Hancko in voorlopige selectie Slowakije

3 reacties 3
Bron: Instagram
Foto: Pro Shots

Feyenoorders Dávid Hancko en Leo Sauer zijn opgenomen in de voorlopige selectie bondscoach Francesco Calzona van Slowakije. Hun land speelt twee oefenwedstrijden in de komende interlandperiode tegen Oostenrijk en Noorwegen, dat schrijft de bond op hun Instagram-account.

Voor Hancko is een oproep al jaren de normaalste zaak van de wereld. De verdediger, die in de interlands vaak als linksback acteert, speelde inmiddels al 35 interlands voor Slowakije en daarin scoorde hij vier doelpunten.

Voor Sauer is een oproep minder vanzelfsprekend. De aanvaller die geen vaste basisplaats in het eerste heeft van Feyenoord kan voor de derde keer worden opgeroepen als hij de schifting overleeft. De jonge aanvaller heeft zijn debuut nog niet gemaakt voor Slowakije en zat de vorige twee keer niet bij de wedstrijdselectie. 

Tegenstanders

Slowakije speelt tegen Oostenrijk en Noorwegen. Daarmee begint de voorbereiding op het Europees kampioenschap van komende zomer. De wedstrijden worden respectievelijk gespeeld op zaterdag 23 maart om 18:00 uur en op dinsdag 26 maart om 19:00 uur. In aanloop naar het EK wordt ook nog geoefend tegen San Marino en Wales. 

Lees ook