Minteh: 'Datzelfde gevoel heb ik nu weer'

Yankuba Minteh speelt dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord. De snelle vleugelflitser lijkt soms zichzelf voorbij te lopen. Voor de winterstop heeft hij een goede periode gekend tot hij geblesseerd raakte, na de winterstop moest hij langzaam weer inkomen. De laatste weken neemt hij Feyenoord bij de hand. In Voetbal International een uitgebreid interview met de Messi van Bakoteh. 

Minteh maakt in sneltreinvaart zijn naam waar. Twee jaar geleden speelde hij nog amateurvoetbal. Na een ongelooflijk jaar bij Odense BK, stapte hij over naar Newcastle United, dat wel direct aangaf hem te willen verhuren. Feyenoord werd de tussenstop, hoe relativeert hij zijn snelle ontwikkeling? "Ik geloof heel erg in mezelf, in mijn kwaliteiten. Daarnaast moet je gewoon gáán voor je carrière, gefocust blijven.

Minteh gaat binnenkort in overleg met Newcastle United over volgend seizoen. Het is volgens hem nog niet bekend of hij weer verhuurd mag worden, maar dat hij het naar zijn zin heeft bij Feyenoord zoveel is wel duidelijk. Toch is het misschien wel net zo belangrijk dat hij zich blijft ontwikkelen en dat gevoel heeft hij bij Feyenoord, bij Odense BK had hij ook het gevoel zich elke dag te ontwikkelen. "Datzelfde gevoel heb ik nu weer, want bij Feyenoord is alles op een nog hoger niveau."

Feyenoord is een grote club en dat valt Minteh ook op. Bij de Rotterdammers zijn ze heel professioneel, qua voeding, qua videoanalyse en ze meten echt alles. Minteh vaart er wel bij en hij heeft veel geleerd over zijn lijf. "Het betaalt zich ook uit, voel ik." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten