Transfer

'Feyenoord geïnteresseerd in Franse spits'

Feyenoord is geïnteresseerd in de diensten van Franse spits Samuel Essende, zo meldt Frans sportmedium Foot Mercato op hun website. De Franse spits speelt, na zijn Franse jeugdopleiding, voor het Portugese Vizela. Foot Mercato meldt ook dat onder andere Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach gecharmeerd zouden zijn van Essende.

Essende begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Paris Saint Germain, waar hij tot het tweede team wist door te dringen. Na twee jaar vertrok hij op huurbasis naar onze zuiderburen, om voor KAS Eupen uit te komen. Na een jaar had de spits genoeg gezien in België en keerde hij terug naar Parijs.

Na zijn periode in België speelde Essende nog voor US Avranches, Pau FC en SM Caen. SM Caen besloot de spits ook na een jaar te verhuren, ditmaal aan het Portugese Vizela, waar hij slechts een half seizoen op huurbasis speelde. In januari van dit jaar eindigde deze huurperiode voor de Fransman, die dezelfde transferperiode nog definitief naar Zuid-Europa vertrok.

Eerder vanmiddag meldde 1908.nl dat het nieuws over de Fransman niet juist is, er zou nooit geïnformeerd zijn naar de speler en Essende zou zelfs niet gevolgd worden door Feyenoord. Of de speler dus daadwerkelijk in de schijnwerpers van de Rotterdammers staat, is nog een vraagteken.

Inmiddels heeft de spits na 28 wedstrijden voor de Portugezen 14 goals op zijn naam staan en gaf hij ook nog twee assists. De spits heeft nog een Portugees contract tot medio 2026. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten