4 reacties 4

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – Telstar 2-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
In een wedstrijd die eenvoudig werd gewonnen door FC Dordrecht stonden alle Feyenoord huurlingen in de basis. Osundina wist het minst te overtuigen en wed na 62 minuten gewisseld. ’t Zand was goed voor één assist en werd bekroond tot Man of the Match. Sebaoui schoot drie keer op doel maar wist helaas dit keer niet zijn goede statistieken uit te breiden. Tsoungui was opnieuw verdedigend belangrijk, hij won vier duels en won drie keer de bal terug.

ADO Den Haag – FC Dordrecht 2-2
Door het gelijkspel in De Haag maakt FC Dordrecht nog altijd kans op directe promotie. Het gat met de nummer twee is maar twee punten. FC Dordrecht kwam 0-2 voor, met onder andere dank aan Sebaoui die met een mooie actie vanaf de zijlijn het zestienmetergebied in dribbelde en de 0-1 binnenschoot. Tsoungui pakte een gele kaart en ’t Zand werd na 67 minuten gewisseld voor Osundina.

SC Cambuur – BV De Graafschap 1-2
Thijs Jansen
Een belangrijke overwinning in de strijd om promotie voor het team van Thijs Jansen. De doelman zelf was belangrijk voor twee reddingen, helaas behaalde hij geen clean sheet.

BV De Graafschap – Jong Ajax 0-2
Deze nederlaag is een fikse domper voor de Doetinchemmers. Met nog drie punten achterstand op plek twee hadden ze met winst dichterbij kunnen staan. Lang bleef het spannend maar in de 98e minuut besliste Jong Ajax de wedstrijd. Jansen pakte wel twee ballen maar moest dus helaas twee keer vissen.

AZ – Excelsior Rotterdam 4-0
Mimeirhel Benita
Een pijnlijke middag voor Excelsior, dat al zoveel pijnlijke middagen heeft gehad. Het heeft nog geluk gehad dat er twee doelpunten afgekeurd werden vanwege buitenspel, anders had de score nog erger geweest. Door meerdere schorsingen kreeg Benita vandaag een kans in de basis, op de linksbackpositie. Hij verdedigde acht keer de bal uit, won drie keer de bal terug en won drie van zijn vijf duels. Hij werd na 75 minuten gewisseld.

N.E.C. Nijmegen – sc Heerenveen 2-0
Patrik Wålemark
Een slechte middag voor de Friezen. Er werd met 2-0 verloren van de bekerfinalist. Wålemark werd na 68 minuten gewisseld. Hij kwam tot twee schoten die niet op doel gingen en won zes van zijn veertien duels.

RKC Waalwijk – Vitesse 3-1
Ramon Hendriks
De degradatiekraker in de Eredivisie werd gewonnen door de ploeg van oud-Feyenoorder Michiel Kramer, die zelf goed was voor één doelpunt in deze wedstrijd. Nadat Vitesse er alles aan deed om bij de laatste corner te scoren, kon Kramer voor een leeg doel intikken in de 93e minuut. Hendriks speelde een matige wedstrijd, maar wist wel drie keer de bal terug te winnen en zeven keer de bal uit te verdedigen.

Gil Vicente FC – Grupo Desportivo de Chaves 0-0
Tidjany Touré
Een doelpuntloos gelijkspel tegen Grupo Desportivo de Chaves. Touré kon helaas, ondanks zijn basisplaats, niet zijn team helpen met een doelpunt of assist. Hij pakte wel een gele kaart en werd in de 78e minuut gewisseld. Hij creëerde de meeste kansen van de wedstrijd (zes) en schoot twee keer waarvan één keer op doel.

US Sassuolo – Frosinone Calcio 1-0
Marcus Holmgren Pedersen
De eerste overwinning in de Serie A sinds 6 januari, toen de club van Pedersen met 1-0 van ACF Fiorentina won, is een feit. Die hadden ze in Sassuolo hard nodig. Pedersen was de speler met de meeste nauwkeurige passes (91%) die 45 minuten of langer heeft gespeeld. Ook was hij goed voor het drie keer terugwinnen van de bal en drie keer uitverdedigen van de bal. Hij onderschepte één aanval. Ondanks de belangrijke overwinning bungelen de Italianen op de negentiende plek, twee punten onder plek zeventien, dat veilig is.

CA Boca Juniors – Racing Club de Avellaneda 4-2
Ezequiel Bullaude
Een doelpuntrijk duel in Argentinië. Helaas mocht Bullaude geen minuten maken in dit spektakelstuk en bleef 90 minuten op de bank.

SK Austria Klagenfurt – SK Rapid Wien 1-1