Van Basten: 'Ik ben een Feyenoorder, wat dat betreft'

In de laatste uitzending van het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport schoven analisten Marco van Basten, Khalid Boulahrouz, Theo Janssen en Rafael van der Vaart aan tafel om de recente ontwikkelingen in de voetbalwereld te bespreken.

Van Basten vergelijk andermaal het spel van PSV en Feyenoord, de twee beste ploegen van Nederland. "Ik ben een Feyenoorder, wat dat betreft. Ik kan meer genieten van Feyenoord. Ik vind dat zij veel meer voetballen van achteruit, zoals ik het leuk vind om voetbal te kijken." Theo Janssen snapt die visie van de voormalig wereldvoetballer van het jaar wel: "Ik vind Feyenoord echt een goede ploeg en fijn om naar te kijken, met name de patronen. Alleen bij PSV is het verschil wie ze voorin hebben staan."

Van der Vaart over Gimenez

Een bijzonder moment was toen de discussie zich toespitste op de toekomst van Santiago Gimenez bij Feyenoord, waarbij specifiek gerefereerd werd aan de uitlatingen van Rafael van der Vaart in Studio Voetbal. Van der Vaart had gepleit voor een spoedige verkoop van Gimenez om een scenario zoals met Nicolai Jørgensen te voorkomen.

Van der Vaart richt zich tot Van Basten: "Marco jij kan dat goed beoordelen. Gimenez, is hij nou wel zo goed als er gezegd wordt?" San Marco steekt van wal: "Zijn top is heel goed, dat hebben we inmiddels gezien. Maar zijn onderkant, dus zijn zwakte, is eigenlijk te groot voor een topspeler, want hij kan soms geen bal raken." Wytse van der Goot haalt aan dat de Mexicaan 'pas' 22 jaar oud is. Waarop Van der Vaart fel reageert: "Hou nou toch eens op over die leeftijd, daar word ik echt niet goed van." Toch denkt Van Basten daar anders over als hij aangeeft dat Gimenez vanwege zijn leeftijd nog tijd heeft om dingen bij te leren.

Boulahrouz twijfelt of Gimenez bij een topclub zou kunnen slagen. "Duurt het ook niet een beetje te lang voordat hij weer in vorm raakt nu? Hij speelt toch bij een topclub die heel aanvallend speelt en krijgt ontzettend veel kansen. In de Nederlandse competitie, waar amper verdedigd wordt, duurt het te lang voor hij zijn goals weer maakt." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten