Slot: 'Dan is de creativiteit van Ivanušec, omdat Stengs er ook niet bij is, in een thuiswedstrijd wel wenselijk'

Feyenoord speelt vanavond in de Eredivisie de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Arne Slot heeft er voor gekozen om één wijziging te doen in de opstelling ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen PSV.

Slot heeft er voor gekozen om met Luka Ivanušec te beginnen. 'De manier waarop PSV speelt en Heracles speelt is op geen enkele manier te vergelijken', zegt Slot voor aanvang van de wedstrijd tegen ESPN. 'Wij denken, dat weten we niet, dat Heracles misschien ietsje meer terug zal gaan, wel of niet gedwongen. Dan is de creativiteit van Ivanušec, omdat Stengs er ook niet bij is, in een thuiswedstrijd wel wenselijk. Normaal gezien, maar dat weet ik ook niet, zal druk zetten een minder belangrijke component zijn vandaag, dan tegen een tegenstander die van achteruit op wil bouwen. In dat druk zetten weten jullie, vind ik dat Ivanušec dingen nog beter zou kunnen doen, maar wellicht is dat vandaag minder noodzakelijk.' Volgens Slot is Igor Paixão beter in het druk zetten.

Ook Santiago Gimenez staat weer in de basis. De aanvaller lijkt langzaam zijn vorm weer te vinden. 'Ik vind het knappe van Santiago tot op heden dat hij eigenlijk onbewogen door het voetballeven gaat.' Slot zegt dat Gimenez als hij scoort nederig is, maar als hij het moeilijk heeft, ook niet in de war raakt. 'Volgens mij is dat een hele belangrijk eigenschap van een spits.' Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten