Smal: 'Ik zal niet liegen dat er nooit contact is geweest'

Smal: 'Ik zal niet liegen dat er nooit contact is geweest'

21 reacties 21
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Gijs Smal speelde vanavond de wedstrijd met FC Twente tegen Sparta Rotterdam. FC Twente won met 2-1 van de Rotterdammers. Na afloop werd de verdediger voor de camera van ESPN geïnterviewd over de transferperikelen over Feyenoord, dat gisteren werd gepubliceerd door het Algemeen Dagblad.

In het begin toen hij de bal kreeg merkte je wat gefluit op de tribune. "Gisteren explodeerde mijn telefoon en die heb ik na een kwartier weggelegd, daar kan je niets tegen doen. Ik heb het met de trainer en Arnold Bruggink over gehad, je weet dat het dan kan komen. Hoe bereid je je er op voor? Niet. Ik kreeg één bal en toen begonnen ze met fluiten", vertelt Smal die het na de berichtgeving ergens wel kan snappen.

Het bericht dat hij naar Feyenoord gaat wil hij niet bevestigen. "Dat dat naar buiten komt is sowieso raar. Er is nog niks. Ik zal niet liegen dat er nooit contact is geweest maar ik heb contact met meer clubs. Ik ben transfervrij. Ze doen nu alsof ik al speler van Feyenoord ben, dat is gewoon niet waar."

Contract FC Twente

Het contract van Smal loopt aan het eind van het seizoen af maar een contractverlenging zit er waarschijnlijk niet in. "Die kans is heel erg klein", erkent hij. "Daar zit een groter verhaal achter. Ik heb hier vier mooie jaren gehad. In het begin was het moeilijk maar sinds het moment dat ik doorbrak heb ik de stijgende lijn ingezet. Ik denk dat we samen iets moois hebben neergezet. We zijn nog niet klaar, we moeten nog negen wedstrijden knallen en dan wil ik met opgeheven hoofd en Champions League FC Twente verlaten", sluit de mogelijke nieuwe aanwinst voor Feyenoord af.

Lees ook