Burger wil de Premier League in

Burger wil de Premier League in

7 reacties 7
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Wouter Burger, oud-speler van Feyenoord, speelt bij Stoke City FC op het tweede niveau van Engeland. Maar volgens Burger is dit de juiste stap om richting de Premier League te gaan. Dat is voor 22-jarige middenvelder het hoogst haalbare. Jasper van Everdingen sprak de in Zuid-Beijerland geboren speler voor het Algemeen Dagblad.

Burger speelde voordat hij naar Engeland ging bij FC Basel, waar hij in seizoen 2021-2022 naartoe ging vanuit Rotterdam. De boomlange middenvelder speelde twee jaar in Zwitserland met als absoluut hoogtepunt de halve finale van de Conference League. Basel ging in twee wedstrijden ten onder tegen Fiorentina, maar Burger is blij en trots: ‘Basel is een ongelooflijk mooie club. Ik ben hartstikke trots dat ik daar twee jaar heb mogen spelen.’

Droom

Burger wil eigenlijk maar één ding en dat is naar het hoogste niveau van Engeland: ‘Ik heb doelen en mijn allergrootste doel is de Premier League halen.’ En zo dient Stoke City als springplank, om de stap niet te groot te maken. De Engelsen wilden Burger graag hebben vanwege zijn grote ervaring, zelfs op jonge leeftijd. En de middenvelder zag zelf ook kansen: ‘Een ideale leerschool om het Engelse voetbal onder de knie te krijgen en ook fysiek te groeien.’ En zo kwam Bruger in Stoke-on-Trent terecht waar de verhalen over vechtvoetbal en de (g)rauwe sfeer veel de ronde doen. Volgens Burger klopt dat niet echt, behalve de verhalen over het slechte weer, dat is er wel.

Burger is eigenlijk een boerenjongen en woont nu ook in een verbouwde koeienstal op 40 minuten van het stadion af. Burger heeft zijn komaf nooit verloochend en blijft trouw aan ‘hard werken’ en ‘normaal doen’. De middenvelder is dan ook een publiekslieveling geworden bij ‘de Potters’ en meermaals verkozen tot speler van de maand. Burger geeft alles wat hij heeft en ziet zijn team steeds beter spelen, ook onder nieuwe trainer Steven Schumacher. Burger is zelfs een tijd aanvoerder geweest, toen de eerste aanvoerder geblesseerd was.

Dus Stoke City is de beste keuze geweest, ondanks dat zijn team vecht om in de Championship te blijven. Maar Burger heeft het vertrouwen om dit om te draaien en zelf hier ook de vruchten van te plukken. De creatieve middenvelder is duidelijk, hij wil richting Anfield of Old Trafford.

Lees ook