'Slot op lijstje meest gewilde trainers van Europa'

'Slot op lijstje meest gewilde trainers van Europa'

22 reacties 22
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot maakt indruk met Feyenoord, zowel nationaal als internationaal. Met een aantal buitenlandse topclubs die volgend jaar aan een nieuwe hoofdtrainer toe zijn, zou het wel eens spannend kunnen worden. Journalist Marcel van der Kraan schrijft in De Telegraaf hoe Slot gezien wordt.

FC Barcelona, Liverpool FC en Bayern München. Drie topclubs die in het nieuwe seizoen een nieuwe leider naast het veld nodig hebben, terwijl er hier en daar nog meer plekken vacant zouden kunnen komen. Veel plekken maar ook veel trainers. Van der Kraan beschrijft dat Pep Guardiola aan het hoofd van een top-10 staat van trainers die zo goed zijn en zo goed presteren, dat die niet gaan verplaatsen. In de ranking staan natuurlijk ook namen zoals Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp. Toch is er ook nog een top-5 met ‘meest gewilde trainer/ coaches’.

Arne Slot

Die top-5 wordt aangevoerd door Xabi Alonso. Alonso zit nu nog bij Bayer Leverkussen, waar hij misschien wel het kampioenschap gaat pakken door de Bayern München voor te blijven. De trainer zou al een gesprek gehad hebben met de Beierse club, maar lijkt de ideale kandidaat om naar Liverpool te gaan.
Zinedine Zidane staat op de tweede plek in dit rijtje van vijf. Zidane is een verhaal apart, omdat hij al drie jaar geen team meer getraind heeft. Zidane is Frans, maar spreekt ook Italiaans en Spaans. Het lijkt alsof de ex-trainer van Real Madrid alleen voor landen kiest waar hij ook de taal machtig is. Zidane won met ‘de Koninklijke’ driemaal de Champions League, maar lijkt niet snel naar Engeland te verkassen.
Roberto de Zerbi zou ook hoog op de lijst staan bij Liverpool. De Zerbi zit nu bij Brighton en maakt daar furore met zijn aanvallende spel. Naar verluidt zal Liverpool gaan voor Alonso maar anders doorschakelen naar de Zerbi.
Graham Potter staat ook op het lijstje van meest gewilde trainer/coaches. Ondanks zijn dramatische periode bij Chelsea, is hij gewild bij andere club. Ook Ajax zou de trainer met innovatieve ideeën willen vastleggen.
Arne Slot mag ook niet op dit lijstje ontbreken. Slot heeft in de zomer laten weten dat hij gesprekken met Tottenham Hotspur gevoerd heeft, maar er zijn ook geluiden dat Chelsea voor hem gekomen is. Maar de 45-jarige trainer is in Rotterdam gebleven en zag zijn arbeidsvoorwaarden aanzienlijk verbeteren. Slot is natuurlijk kampioen geworden met Feyenoord en laat de Rotterdammers attractief spelen. Het is daarom te verwachten dat de hoofdtrainer van Feyenoord goed in de gaten gehouden wordt door grote clubs en ook dit seizoen weer een aantal aanbiedingen kan verwachten.

Beschikbare trainers

De Telegraaf meldt ook nog dat er een lijstje is met beschikbare trainers, die het wat lastiger hebben (gehad) en al even zonder club zitten. Dat lijstje heeft ook een Nederlands tintje. Ruud van Nistelrooy en Frank de Boer worden in deze top-10 genoemd. Van Nistelrooy won met PSV de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal, maar vertrok vorig jaar toch in het lopende seizoen. Hij wilde een bepaalde periode geen club, maar zou nu weer beschikbaar zijn.
Ook De Boer staat open voor een nieuwe uitdaging. Zou de oud-trainer van Ajax weer in de running zijn voor de positie in Amsterdam? Misschien in combinatie met de vaak genoemde Pepijn Lijnders, assistent van Klopp?

Lees ook